Арсенал ще продава играчи, преди да мисли за селекция


Арсенал ще продава играчи, преди да мисли за селекция
Снимка: Getty Images/Guliver

1518 0

Мениджърът на Арсенал Микел Артета разкри, че приоритетът на клуба през януарския трансферен прозорец ще е да се раздели с някои ненужни играчи и чак след това ще се мисли за привличането на нови попълнения. В състава на "артилеристите" все още присъстват футболисти, които се оказаха ненужни след идването на Артета като Шкодран Мустафи, Сеад Колашинац и Месут Йозил.

"Имаме голям състав и сме наясно с това. Много от нещата, които трябваше да се случат през лятото, не успяхме да направим поради различни причини. Има някои играчи, които ще ни напуснат или ще отидат под наем и към момента това е нашият приоритет. Няма как да поддържаме толкова голям състав, особено на някои позиции, и сега сме се концентрирали върху това. След това ще видим дали можем да се подсилим на някои позиции, на които имаме нужда", коментира Артета.

Испанският специалист започна чистката на "Емирейтс" още през лятото, когато продаде вратаря Емилиано Мартинес и даде под наем Матео Гендузи и Хенрих Мхитарян, но целта на лондончани е да се освободят от още играчи. Това пък е, за да облекчат бюджета си за заплати, който след това да използват, за да привлекат желаните от Артета футболисти.

Арсенал прави слабо начало на сезона във Висшата лига, като след 16 изиграни мача заема 13-о място в класирането с 20 точки. "Топчиите" обаче спечелиха последните си два мача срещу Челси и Брайтън, за да намалят напрежението върху своя треньор. А ето кой може да е зимно попълнение на тима. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички