Арсенал ще бъде воден от новия си мениджър още в следващия двубой


Арсенал ще бъде воден от новия си мениджър още в следващия двубой
Снимка: Guliver/GettyImages

3215 0

По всичко изглежда, че Арсенал има своя нов мениджър и неговото име е Микел Артета. Журналистът на Sky Sports Italia обяви в личния си профил в Twitter, че Артета е напуска Манчестър Сити и се очаква съвсем скоро да бъде обявен като мениджър на "артилеристите".

Sкy Sports добавя, че той ще изведе лондончани още тази събота в двубоя срещу Евертън. Очаква се назначението да бъде официално обявено в ранните часове на четвъртък. Треньорското място при „артилеристите“ бе овакантено, след като предходният наставник Унай Емери бе уволнен преди няколко седмици. Оттогава начело на тима е временният треньор Фреди Люнгберг.

Артета е част от треньорския щаб на Хосеп Гуардиола още от 2016 година, като дори имаше информации, че може да го наследи на поста начело на "гражданите". След като прекара последните пет години от професионалната си кариера под ръководството на Венгер в Арсенал, Артета стана асистент на Манчестър Сити, където бе част от два шампионски сезона за "гражданите“. Преди двубоя срещу Оксфорд от Карабао къп, който е тази вечер Пеп Гуардиола заяви, че Микел Артета действително е в преговори с Арсенал. „Той е много добър мениджър, страхотна личност и организатор“ допълни мениджърът на Манчестър Сити. А защо според Венгер назначението на Артета крие риск - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички