Арсенал се радва на хикс срещу Хъл, докато Челси марширува към титлата


Арсенал се радва на хикс срещу Хъл, докато Челси марширува към титлата
Снимка: Getty Images/Guliver

6807 0

Отборът на Арсенал продължи с неубедителните си изяви от началото на сезона във Висшата лига, след като направо равенство 2:2 при домакинството си на Хъл Сити в мач от 8-ия кръг.

Двубоят на "Емиратс" започна отлично за "артилеристите", които поведоха в резултата още в 13-та минута след добро изпълнение на Алексис Санчес. "Тигрите" обаче отговориха много бързо и в 17-та минута новото попълнение Мохамед Диаме изравни. Минута след почивката гостите нанесоха втори удар, след като Абел Ернандес вкара с глава след добро центриране на Том Хъдълстоун. Лондончани натиснаха в опит да търсят обрат, но това даде резултат чак в 91-та минута, когато Дани Уелбек отбеляза след асистенция на Санчес и оформи крайното 2:2. По този начин Арсенал остава само с 2 победи от началото на сезона и заема шесто място с 11 точки. Хъл Сити е на 9-та позиция с точка по-малко.

Лидерът Челси взе нови три точки по пътя към титлата. Това стана в лондонския сблъсък с Кристъл Палас. Голове на Оскар (6), Фабрегас (51), а за домакините се разписа почетно Фрейзър Кембъл в последната минута. Червени картони за Аспиликуета от гостите в 40-ата минута и Деймиън Дилейни в 43-ата за Палас. Челси има 22 точки, с пет повече от втория Манчестър Сити.

Останалите резултати:

Саутхемптън - Съндърланд 8:0

Кристъл Палас - Челси 1:2 

Евертън - Астън Вила 3:0

Бърнли - Уест Хем 1:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички