Агуеро с четири гола за Сити срещу Тотнъм


Агуеро с четири гола за Сити срещу Тотнъм
Снимка: Getty Images/Guliver

6113 0

Манчестър Сити използва ранния час на срещата си, за да постави под напежение лидера Челси, надигравайки с 4:1 Тотнъм.

И четирите гола за шампионите бяха вкарани от Серхио Агуеро, който пропусна и дузпа. В срещата бяха отсъдени общо 4 дузпи – 3 в полза на Сити и една за Тотнъм, но само две от тях бяха реализирани.

Голямата новина относно състава на домакините бе отсъствието от групата на Яя Туре заради късното му завръщане от мач с националния отбор на Кот д'Ивоар. Заради мачовете на ФИФА и с оглед педстоящия сблъсък в Шампионската лига с ЦСКА Москва идната седмица, мениджърът на Сити Мануел Пелегрини направи общо пет промени в състава в сравнение със стартовата единайсеторка срещу Астън Вила преди две седмици.

Франк Лампард, Гаел Клиши, Мартин Демикелис, Бакари Саня и Хесус Навас получиха стартови роли.

Наставникът на шпорите Маурисио Почетино направи две промени след победата над Саутхемптън преди прекъсването. Лятната придобивка Федерико Фасио се появи, за да направи дебюта си във Висшата лига, докато Роберто Солдадо бе предпочетен в атака. Двамата заеха местата на Ян Вертонген и Емануел Адебайор.

Ман Сити започна срещата след серия от пет последователни мача във всички турнири без загуба. В предишния кръг – с победата си срещу светците – шпорите сложиха край на поредица от 4 двубоя в лигата без успех.

Гражданите направиха добър старт с категорична доминация във владеенето на топката, но гостите изглеждаха по-остри. В 5-ата минута Райън Мейсън стреля от 20-ина метра след подаване на Шадли в знак на предупреждение към домакините.

Първото чисто положение бе три минути по-късно отново на сметката на Тотнъм. Джо Харт трябваше да показва завиден рефлекс при нов удар на Мейсън, който завърши великолепна комбинация на скорост.

В 12-ата минута Сити поведе донякъде противно на логиката на играта. Серхио Агуеро се освободи от няколко играчи в лявата част на наказателното поле и не остави шансове на Юго Лорис. При удара Лампард бе в засада и не игра с топката, но е дискусионно, дали не влияеше на играта като отнема видимостта на вратаря.

Домакините обаче запазиха преднината си само две минути. Фернандо загуби топката в полузащита и контраатаката на шпорите бе завършена с гол от Кристиан Ериксен.

Пет минути по-късно Ерик Ламела събори Лампард в наказателното поле Серхио Агуеро вкара втория си гол в мача от отсъдената дузпа, за да върне преднината на Сити.

Агуеро можеше да завърши хеттрика си в 23-ата минут след центриране на Навас, но стреля право в Лорис.

Тотнъм на свой ред продължи да създава положения и в 29-ата минута Ериксен изпълни свободен удар от 30 метра, но топката мина над вратата.

Две минути по-късно Ман Сити получи втора дузпа, след като Юнес Кабул събори Давид Силва. Този път обаче изпълнението на Агуеро бе слабо и той изпрати топката право в краката на Лорис.

В 40-ата минута Тотнъм можеше да изравни. Първо удар на Ламела бе блокиран от Венсан Компани, после Мейсън опита късмета си с мощщен удар, но Харт спаси.

Три минути след подновяването на играта Агуеро можеше да увеличи преднината на домакините с удар от 30 метра, но Лорис бе на ниво.

В 55-ата минута играчите на Тотнъм претендираха за дузпа, когато опит за центриране на Ериксен срещна ръката на футолист от Сити, но апела на гостите бе напразен.

Само минута по-късно Лорис направи още едно добро спасяване при удар на Навас от малък ъгъл.

В 61-ата минута Тотнъм все пак получи правото да изпълни дузпа. Солдадо бе повален от Мартин Демикелис, но това бе още едно дискусионно решение от рефера Джонатан Мос. Самият Солдадо застана зад бялата точка, но изпълнението му разочарова и Харт спаси. Солдадо има само един гол във Висшата лига през 2014 г.

Мос остана в настроение да отсъжда дузпи и в 67-ата минута нова такава получи Ман Сити. В добавка Фасио, който извърши нарушението срещу Агуеро, бе изгонен. Самият Агуеро не пропусна при изпълнението, за да гарантира победата на отбора си.

Джонатан Мос стана едва вторият рефер в историята на Висшата лига, който отсъжда 4 дузпи в един мач. Предишния случай бе преди 14 години в мач между Брадфорд и Дарби, завършил 4:4, а реферът бе Алън Уилки.

Преди края Агуеро реализира четвъртото си попадение в срещата след пробив отдясно и удар с левия крак в обратния ъгъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички