Арсенал се мъчи да разкара цял състав от футболисти


Арсенал се мъчи да разкара цял състав от футболисти
Снимка: Getty Images

3560 0

Арсенал ще се опита да се раздели с 11 от своите футболисти през следващите седмици. Всичките те не влизат в плановете за следващата кампания на Микел Артета, а всичко това може да се окаже същинско изпитание за техническия директор Еду Гаспар. Именно той разри, че приоритет при продажбите ще бъдат първо най-скъпоплатените футболисти.

Най-близко до продажба е Бернд Лено, към който има интерес от столичния Фулъм. За него на "Емиратс" могат да получат 8 млн. паунда, а следващ на "тезгяха" е пристигналият с огромни очаквания Никола Пепе. Офанзивният играч не успя да остави осезаема следа в историята на клуба и сега "артилеристите" се чудят как да се лишат от услугите му.

Арсенал вече изпрати Нуно Тавареш и Флориан Балогън под наем до края на идния сезон в Олимпик Марсилия и Реймс, под наем за сезона, като подобна съдба сполетя и стража Артур Оконвко, подсилил Крю Александра. С напускането на двама от вратарите на "топчиите", исландският страж Алекс Рунарсон ще остане като резервна опция на Аарън Рамсдейл.

В списъка с ненужни футболисти на клуба присъстват и имената на Ектор Бейерин, Пабло Мари, Лукас Торейра, Ашли Мейтланд-Найлс и Рийс Нелсън.

Столичният гранд стартират сезона във Висшата лига с гостуване на Кристъл Палас в петък. Това ще бъде и откриващата среща за сезон 2022/2023 в първенството.

Вижте най-интересните сделки на летния трансферен прозорец!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички