Ливърпул продължава наказателната си акция във Висшата лига


Ливърпул продължава наказателната си акция във Висшата лига
Снимка: Guliver/GettyImages

2049 0

Ливърпул продължава силната си серия в английската Висша лига, с която се озова на върха в класирането. В очаквано трудно гостуване на новака Уулвърхямптън възпитаниците на Юрген Клоп спечелиха с 2:0, но победата не дойде никак лесно.

"Червените" стигнаха до ранен гол, като още в 18' Фабиньо беше отлично изведен в наказателното поле, а от аутлинията подаде за Салах, който изпревари защитник и засече във вратата на Руи Патрисио - 0:1.

Преди гола "вълците" имаха две страхотни положения, но Алисон се намеси брилянтно - така, както го направи и в 39', когато Джони се озова на чиста позиция в наказателното поле, но беше спрян от бразилския страж.

През втората част Ливърпул внесе поправки в дефанзивния си план и не позволи опасни положения пред вратата си, а в 68' падна и голът на успокоението. След центриране от корнер топката беше изчистена от Боли, но попадна в Салах. Той центрира отлично пред малкия пеналт, а Ван Дайк овладя и реализира - 0:2.

В края на мача Гибс-Уайт можеше да се разпише след сериозна грешка на Робертсон, но прати топката в аут останал очи в очи с Алисон. Салах на два пъти пък беше спрян от Патрисио в последните 10 минути, докато Вайналдум пропусна да оцели вратата в последните секунди след отлично извеждащо подаване на Салах - 0:2 краен резултат.

В класирането мърсисайдци събраха актив от 48 точки - 4 повече от Манчестър Сити, който в събота е домакин на Кристъл Палас. Уулвс остава на 7-а позиция с точка по-малко от Манчестър Юнайтед. С гола си пък Салах излезе начело на голмайсторската листа с 11 гола - 1 повече от Пиер-Емерик Обамеянг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички