Арсенал разби повелителя на Челси


Арсенал разби повелителя на Челси

1263 0

Арсенал продължава добрата си серия от успешни мачове, след като "артилеристите" разбиха с 3:1 един от най-добрите отбори в Англия през последните 2 месеца Нюкасъл.

В двубой от 16-ия кръг на Премиършип Оливие Жиру даде аванс на своите в 15', след като засече отлично с глава центриране на Алексис Санчес.

Това беше 4-и удар с глава на голаджията срещу Нюкасъл в очертанията на вратата, като до момента и 4-те му удара са били голови.

През цялото полувреме Арсенал доминираше, като френският нападател можеше да е с два гола, но беше неточен в завършващата фаза. Алексис също се отчете с няколко пропуска.

В началото на втората част обаче лондончани се развихриха и подпечатаха победата си. В 55' Алексис проби отляво и пусна в наказателното поле, където Касорла успя да надиграе двма защитници и от много малък ъгъл отбеляза красив гол - 2:0.

Само три минути по-късно Белерин беше изведен отдясно на нападението и пусна остър пас за Жиру, който чукна топката с левия си крак и я прати за трети път във вратата.

"Артилеристите" се отпуснаха и в 63' Перес успя да отбележи и да върне надеждата на "свраките", но Арсенал контролираше мача до края, а в 88' се стигна и до дузпа. Касорла изпълни точно и оформи крайното 4:1. Така испанецът се отчете с два гола на рождения си ден.

В този двубой Арсенал сложи край на серия от 6 мача, в които тимът не беше отбелязвал гол през първото полувреме. Освен това "артилеристите" имат 11 мача без загуба под ръководството на Лий Мейсън, който ръководеше днешната среща. Нюкасъл пък остава само с 1 победа в 14-те последни мача срещу Арсенал.

Лондончани имат 5 победи в последните си 6 мача, а с днешните си 3 точки воденият от Арсен Венгер остава в играта за топ 4. Тимът е на 6-о място с актив от 26 точки. Нюкасъл е с 3 по-малко на 7-а позиция.

Всички резултати от съботния ден в Премиършип:

Бърнли - Саутхямптън 1:0

УБА - Астън Вила 1:0

Кристъл Палас - Стоук 1:1

Лестър - Манчестър Сити 0:1

Челси - Хъл 2:0

Съндърланд - Уест Хям 1:1

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички