Коща се отпуши, а Челси преживя шока от миналия уикенд


Коща се отпуши, а Челси преживя шока от миналия уикенд
Снимка: Getty Images/Guliver

1381 0

Челси се върна на пътя на победите в Премиършип, след като възпитаниците на Жозе Моуриньо изиграха двубой в тренировъчно темпо срещу Хъл Сити, но това беше достатъчно за победа с 2:0 на лидера в шампионата.

Още в 7’ Еден Азар отбеляза с глава и даде аванс на своите, а в 62’ Хъдълстоун от състава на гостите си изкара глупав червен картон, с който обрече своите. 6 минути по-късно Коща беше точен с първия си гол от 22-и ноември насам.

Разликатка на върха в класирането обаче остава с 3 точки, след като Манчестър Сити спечели гостуването си на Лестър с 1:0.

Преди началото на срещата Жозе Моуриньо имаше само един проблем, като Фабрегас не можеше да вземе участие в срещата. Фелипе Луис и Неманя Матич обаче се върнаха в състава, а на вратата застана Петър Чех, който замени контузения Куртоа.

В самото начало домакинският натиск даде резултат, като Челси отбеляза с първата си добра атака в мача. В 7’ Оскар получи на левия фланг и след финт качи топката на главата на Азар, който заби топката във вратата на съперника – 1:0 с едва втория гол с глава на белгиеца за „сините”.

Челси можеше да удвои 20 минути по-късно, когато Иванович пусна за Коща и испанският таран пробва удар, но топката рикошира в защитник и излезе в аут. Първата част не блестеше с много положения, но „сините” не дадоха инициативата на своя съперник в нито един момент и получаващият първи старт в Премиършип Петър Чех нямаше никаква работа – 1:0 до почивката.

След 15-минутната пауза „сините” продължиха да диктуват темпото и спокойно да пазят аванса си, а в 62’ бяха улеснени от „тигрите”, които останаха с човек по-малко. Том Хъдълстоун удари грубо Фелипе Луис и, въпреки че вече беше декориран в жълто, беше изгонен с директен червен картон.

В този момент двубоят приключи, а в 68’ Диего Коста сложи точка на спора. Азар проби отлично отляво и комбинира на двойно подаване с Иванович. Той се озова в наказателното поле и пусна а Коща, който от 7 метра не сбърка и направи 2:0.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички