Арсенал отговори на Манчестър Сити с класика над Фулъм, Габриел Жезус се завърна (ВИДЕО)


Арсенал отговори на Манчестър Сити с класика над Фулъм, Габриел Жезус се завърна (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2752 0

Лидерът във Висшата лига - Арсенал, успя да спечели лондонското дерби срещу Фулъм с 3:0 като гост на "Крейвън Котидж". "Топчиите" показаха чудесна игра и вкараха всичките си три попадения още през първите 45 минути.

Резултатът бе открит в 21'. Защитникът Габриел Магаляеш се извиси над всички при изпълнение на корнер и засече топката, вкарвайки я във вратата на Бернд Лено.

Само 5 минути по-късно пък Габриел Мартинели удвои аванса на "артилеристите", след като засече подаване с глава от Леандро Тросар. Бразилецът просто трябваше да добави топката във вратата на "котиджърс".

Крайното 3:0 оформи Мартин Йодегор, който с прецизен удар се възползва по перфектен начин от пас на Тросар. Белгийският нападател завърши срещата днес с цели 3 асистенции.

Фулъм показа слаба игра през първата част, но през вторите 45 минути се посъбуди и дори уцели гредата след удар на Александър Митрович. Габриел Жезус се завърна в игра за Арсенал и дори имаше шанс да отбележи, но го пропусна.

С победата момчетата на Артета запазват първата си позиция с актив от 66 точки - 2 повече от втория Манчестър Сити. Фулъм пък е на осмото място с 39 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лондонското дерби започна много борбено. Двата клуба се опитаха да установят доминация в първите минути и се получи страхотна битка за центъра на терена. Арсенал владееше топката повече, а домакините изглежда чакаха своя шанс на контраатака.

В 16' топката влезе в мрежата на Фулъм, след като Арсенал организира чудесна атака, за която с огромни заслуги бе Габриел Мартинели. Бразилецът навлезе в наказателното поле на "котиджърс" и стреля. Ударът му бе спасен от Лено, но изби топката право в Антъни Робинсън, който си вкара автогол. Попадението обаче бе отменено поради засада на Мартинели в изграждането на офанзивата. Резултатът обаче бе официално открит в 21'. Магаляеш посрещна центриране от корнер и с глава наказа Лено. 1:0 за Арсенал.

Video edited on Kapwing

Само 5 минути по-късно Габриел Мартинели удвои. Бразилецът получи чудесен пас от Леандро Тросар, който проби в наказателното поле и подаде. Младото крило на Арсенал просто добави топката във вратата на Лено за 2:0.

Video edited on Kapwing

В 44' Мартинели бе намерен от свой съотборник в наказателното поле с центриране. Бразилецът нанесе хубав и точен удар, но Берн Лено опази вратата си от трети гол. В крайна сметка, третото попадение във вратата на германеца падна. Фулъм сгреши при изнасянето на топката и Леандро Тросар веднага бе изведен на фланга. В наказателното поле той намери Мартин Йодегор, а норвежецът вкара за 3:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След старта на втората част се видя известен живец в играта на Фулъм. Момчетата на Марко Силва започнаха да играят по-освободено в предни позиции, но така и не успяваха да създадат нещо по-интересно пред вратата на Рамсдейл.

В 69' Арън Рамсдейл трябваше да се намесва. Британецът отрази хубав удар на Боби Рийд, а топката излезе в корнер. След центрирането от ъгловия удар пък Митрович стреля с глава и нацели напречната греда.

В 77' на терена се появи Габриел Жезус. Бразилецът влезе на мястото на Леандро Тросар, а това му беше първата поява в игра след Мондиал 2022, където получи тежка травма. Именно Жезус бе много близо до гола в 85'. Той бе изведен сам срещу Лено, но ударът му не затрудни особено немския страж. 3 минути по-късно появилия се като резерва Рийс Нелсън откри Йодегор с чудесен пас, но норвежецът стреля над напречната греда.

Стартовите състави:

Фулъм: Лено, Тете, Тосин, Рийм, Робинсън, Лукич, Рийд, Андреас, Де Кордова-Рейд, Митрович, Соломон

Арсенал: Рамсдейл, Уайт, Салиба, Габриел, Зинченко, Партей, Джака, Йодегор, Мартинели, Сака, Тросар

ПРЕДИ МАЧА

След прекъсването заради Мондиал 2022, само първите 3 в Англия са спечелили повече точки от Фулъм. "Котиджърс" завоюва 20 пункта оттогава насам.

Срещу себе си те имат най-добрият гост през сезона във Висшата лига, който записа далеч от дома 10 победи от 13 възможни.

Фулъм не е побеждавал "артилеристите" в първенството от 2012 година насам. В 11-те им срещи оттогава те са допуснали 9 поражения и са завършили наравно 2 пъти.

Домакините са без наказания Жоао Палиня, а Седрик Соареш може да не играе заради условията на своя наем. Лайвин Курзава, Том Карни и Неескенс Кебано са контузени.

Арсенал ще бъде днес без Еди Нкетиа и Габриел Жезус, а Мартин Йодегар, Киърън Тиърни и Леандро Тросар са под въпрос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички