Арсенал обвърза младата си звезда с дългосрочен договор


Арсенал обвърза младата си звезда с дългосрочен договор
Снимка: Guliver/GettyImages

944 0

Младата звезда на Арсенал Габриел Мартинели подписа нов дългосрочен договор с клуб, който ще го задържи на "Емирейтс" в следващите години. 19-годишният младежки национал на Бразилия се превърна в първия тийнейджър, отбелязал 10 гола в един сезон за "артилеристите", от Никола Анелка насам, който прави това преди повече от 20 години.

През тази кампания нападателят вкара 10 попадения в 26 мача във всички турнири, но контузия на коляното го извади от мачовете на лондончани до края на сезона. "Много съм щастлив, че Габи подписа нов договор с клуба. Той е много талантлив млад футболист, който ни впечатли с представянето си, както и със своето отношение и трудолюбие", коментира мениджърът на Арсенал Микел Артета.

"Нямаме търпение той да се възстанови напълно и да следим неговото развитие при нас", допълни Артета. Само преди два дни ръководството на клуба обвърза още един млад талант с дългосрочен договор - 18-годишния Букайо Сака, който също изгря на сцената през този сезон. А за кой играч на Реал Мадрид водят преговори от Арсенал - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички