Арсенал не остави шанс на Брентфорд и оглави класирането във Висшата лига


Арсенал не остави шанс на Брентфорд и оглави класирането във Висшата лига
Снимка: Getty Images

1905 0

Отборът на Арсенал не допусна грешка в мача от осмия кръг на английската Висша лига срещу Брентфорд. Момчетата на Микел Артета победиха като гост на "Къмюнити Стейдиъм" с 3:0 и се изкачиха на върха в английския елит.

Спокойно може да се каже, че Арсенал доминираше през по-големия период от срещата. "Топчиите" бяха безупречни както в защита, така и в атака. Домакините също имаха своите шансове, но не успяха да поразят вратата на Аарън Рамсдейл.

Първото попадение падна в 17' и бе дело на Уилям Салиба. Защитникът засече подаване от корнер и с глава прати топката във вратата за 1:0. Само 11 минути по-късно Габриел Жезус удвои отново с глава след хубаво центриране на Гранит Джака. Третият гол пък бе дело на Фабио Виейра, който с техничен удар извън наказателното поле оформи крайното 3:0 за "артилиеристите".

Хубаво е да се отбележи, че Микел Артета пусна в игра 15-годишния Ийтън Нуанери, в самия край на мача, който се превърна и в най-младия футболист записвал минути във Висшата лига.

След паузата за национални отбори Арсенал ще се готви да приеме градския съперник Тотнъм на 1 октомври, а Брентфорд го чака визита на Борнемут в същия ден.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички