"Исках да вървя нагоре"! Жоржиньо жегна Челси и каза защо избра Арсенал


"Исках да вървя нагоре"! Жоржиньо жегна Челси и каза защо избра Арсенал
Снимка: Getty Images

1995 0

Звездата на Челси - Жоржиньо, изненада много хора, решавайки да се присъедини към градския съперник на "сините" Арсенал по време на зимния трансферен прозорец. След като вече се установи в северен Лондон, италианецът сподели и защо избра да напусне "Стамфорд Бридж".

За възможна раздяла се заговори след пристигането на Греъм Потър като треньор на отбора и постепенното изваждане на халфа от стартовите 11. С привличането на Енцо Фернандес пък нещата изглежда станаха още по-ясни. Не обаче дотолкова, че да бъде предречен трансфер на играча при "артилеристите". 

"Това е една от причините, определено. Извика ме и всичко се случи много бързо. Договорихме се в рамките на по-малко от 48 часа. Говорих с Челси и знаех, че вече не съм част от плановете им. Исках да вървя нагоре в кариерата си, а проектът на Арсенал ми допадна", коментира Жоржиньо, цитиран от "Metro" и продължи с това, което харесва при "топчиите".

"Това е млад отбор, който играе хубав футбол и допада на характеристиките ми. Обмислих всеки възможен сценарий и взех решението. Понякога, когато осъзнаеш, че не попадаш нечии планове и всички приключва, трябва да го приемеш", допълни още той, коментирайки мача, загубен с 1:3 от Манчестър Сити на 15-и февруари.

"Ако погледнете играта, тя беше решена в наказателните полета. Не може да си позволяваш определени грешки срещу шампиони на такова ниво. Направихме такива и ни наказаха. След мача бях уверен, защото играхме добре. Принудихме Ман. Сити да играе на дълги топки - нещо, което немного отбори правят. Това значи, че вършихме и добра работа. Бяхме разочаровани от резултата и неточностите, но останахме спокойни, защото знаехме, че сторихме и добри неща. Ако не повярваме, че можем сега, то кога", завърши италианският полузащитник.

Вижте ВИДЕО от най-добрите моменти на Жоржиньо в Челси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички