Арсенал и Ливърпул с епично реми на "Анфийлд" (ВИДЕО)


Арсенал и Ливърпул с епично реми на "Анфийлд" (ВИДЕО)

1246 0

Арсенал и Ливърпул изиграха феноменален двубой, в който в последната минута на срещата Джо Алън донесе равенство 3:3 на мърсисайдци срещу лидера във Висшата лига на "Анфийлд".

Роберто Фирмино даде аванс на своите още в 10', но Аарън РАмзи само 4 минути успя да върне равенството. Бразилският ас на Ливърпул вкара феноменален гол от 20 метра в 19', но отново равенството беше върнато бързо-бързо с гол на Оливие Жиру.

През втората част в 55' отново френският таран беше точен, но Арсенал се прибра в собствената си половина и сбърка. В 90' резервата Джо Алън успя да изравни и донесе малко радост на "Анфийлд".

Това е поредно равенство между двата тима, които и през есенния дял завършиха при равен резултата (0:0). Арсенал не успя да накаже грешката на Манчестър Сити и, въпреки че остава на 1-о място с 45 точки, разликата остава 5 точки. Лестър обаче спечели срещу Тотнъм, което изравнява "лисиците" с Арсенал.

Двубоят почна в изключително темпо и още в първите няколко минути имаше няколко спорни ситуации в наказателното поле на Арсенал. В пеналта паднаха Фирмино и Лалана, но сигнал за дузпа не последва. В 10' натискът на домакините доведе до резултат. Емре Джан стреля отлично от границата на наказателното поле, като Петър Чех успя да отбие удара. Топката обаче остана в краката на Фирмино, който плъзна топката между краката на вратаря и откри резултата.

Равенството на светлинното табло обаче беше върнато много бързо. В 14' Жиру свали с глава топката отлично за Кембъл, който успя да изведе Аарън Рамзи в наказателното поле. Със защитник на гърба си той успя да се обърне достатъчно, за да простреля Миньоле за 1:1.

Зрителите на "Анфийлд" обаче избухнаха само 5 минути по-късно след феноменален шедьовър на Роберто Фирмино. След нескопосано отиграване в средата на терена на Кембъл топката се озова пред наказателното поле. Там, Милнър успя да я гардира успешно и пусна за бразилския нападател, който с техничен удар прати топката в дясната сглобка на вратата - 2:1.

И този път обаче авансът на Ливърпул не се задържа дълго. В 25' Рамзи се опита да прехвърли Миньоле, и то успешно, но на метър от голлинията Сако успя да избие корнер. Последва добро центриране, при което на близката греда Жиру отклони минимално топката, а белгийският вратар на Ливърпул не успя да се намеси адекватно - 2:2.

Последваха пропуски и пред двете врати, но най-чистото положение се откри в добавеното време пред Фирмино. Той се озова в наказателното поле, откъдето нанесе добър удар към далечния за Чех ъгъл, но топката се удари в напречната греда и излезе в аут - 2:2 до почивката.

След почивката темпото леко спадна, което беше използвано отлично от Арсенал в 56', когато темпото рязко беше вдигнато. Милнър пропусна да пресече пас към дясното крило, което позволи на "артилеристите" да нахлуят дълбоко в половината на съперника. Кембъл, по подобие на първия гол, опита да изведе Рамзи, но топката срещна крака на защитник. Така тя достигна до Жиру, който с фантастично движение си освободи пространство за удар и прати топката в долния ляв ъгъл - 2:3 в полза на "артилеристите".

След попадението Арсенал се затвори в дефанзивен план и спокойно прие играта в своята половина. От своя страна Юрген Клоп пусна Бентеке и Джо Алън в игра, но добрите положения пред вратата на Петър Чех липсваха. Единствено Джордан Айб притесняваше защитата на Арсенал, но не беше достатъчно ефективен в опитите си за решаващ пас.

Все пак изравнителен гол падна. С поредното центриране в наказателното поле Бентеке се извиси над бранителите и успя да свали топката за Джо Алън, който с категоричен удар в долния ляв ъгъл изравни резултата - 3:3 на "Анфийлд".

 


Liverpool vs Arsenal 3-3 ~ All Goals & Highlights by phuoc-vinh-dinh

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички