Арсенал едва не изпусна спечелен мач, но вече е в топ 4


Арсенал едва не изпусна спечелен мач, но вече е в топ 4
Снимка: GettyImages

1036 0

Арсенал продължава постоянното подобряване в играта си и атаката на място в топ 4, след като "артилеристите" пречупиха съпротивата на Уотфорд и спечелиха с 3:2 гостуването си на "стършелите" в мач от 28-ия кръг на Висшата лига. 

"Топчиите" направиха много силен двубой, но въпреки това трябваше да треперят до самия край за 3-те точки, независимо че имаха по-добрите положения в мача, а крайният изход трябваше да е известен много преди последния съдийски сигнал. 

Мартин Йодегор вкара отлично попадение за старт на головата фиеста с гол в 5', но в 11' Кучо Ернандес изравни с феноменално попадение със задна ножица. Букайо Сака в 30' върна аванса на своите за 2:1, а в началото на втората част Мартинели завърши с прекрасен удар приказна акция на Арсенал за 3:1. 

"Артилеристите" изпуснаха 2-3 прекрасни положения и не успяха да "затворят" мача, след като Сисоко вкара за 3:2 и направи кошмарни финалните минути за Арсенал. Все пак лондончани издържаха и, въпреки че се представиха неочаквано слабо в защита, опазиха аванса си. 

Така артилеристите записаха четвърта поредна победа, с което събраха 48 точки и вече са четвърти във временното класиране, докато Уотфорд остава на незавидното предпоследно място с едва 19 пункта. Добра новина за Арсенал е и фактът, че отборът е с цели 2 мача по-малко от Манчестър Юнайтед в битката за 4-ото място, а "червените дяволи" изостават с 1 точка. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички