Арсенал с нов късен обрат за важни три точки


Арсенал с нов късен обрат за важни три точки
Снимка: Getty Images

1627 0

Арсенал победи Улвърхемптън с 2:1 в отложен мач от 20-тия кръг на английската Висша лига. "Артилеристите" трябваше да чакат до шестата минута от добавеното време на мача, за да осъществят обрат с победен гол на Александър Лаказет.

Още в първата атака "артилеристите" можеха да отбележат, като Габриел Мартинели излезе на стрелкова позиция и падна в наказателното поле. Реферът обаче не отсъди дузпа, каквито бяха исканията на лондончани.

В 7-ата минута Улвърхемптън отбеляза чрез Ромен Саис. След намесата на VAR попадението беше отменено поради засада. Все пак в 16-ата минута "вълците" поведоха, когато Хии-Чан Хван се възползва от грешка в отбраната и се разписа.

В 35-ата минута Лаказет намери Мартинели на добра позиция, като бразилецът не успя да стреля по най-добрия начин. В края на първото полувреме Раул Хименес стреля с глава, но в аут.

В началото на втората част отново Хван беше близо до гола и ударът му мина на сантиметри от гредата. В 72-ата минута вратарят Жозуе Са трябваше да се намесва, като извади много опасен удар на Лаказет. В 81-ата минута Арсенал стигна до гола, след като Нкетиа изведе Никола Пепе, който вкара.

В следващия кръг Улвърхемптън гостува на Уест Хем, докато Арсенал има визита на Уотфорд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички