Арсенал се спаси в края и записа равенство срещу Кристъл Палас във Висшата лига


Арсенал се спаси в края и записа равенство срещу Кристъл Палас във Висшата лига
Снимка: Getty Images

1489 0

Арсенал и Кристъл Палас завършиха при равенство 2:2 в последния двубой от 8-ия кръг на английската Висша лига. "Орлите" бяха съвсем близо до успеха след пълен обрат, но в самия край на срещата Лаказет спаси "топчиите" от поражение и покачи серията им на 5 поредни двубоя без загуба (3 победи и 2 равенства). Палас пък остава без победа за 4-ти мач поред в шампионата (и 3 равенство поред).

Резултатът бе открит в 8-ата минута. Тогава Никола Пепе опита с техничен изстрел в далечния ъгъл да преодолее вратаря на гостите Висенте Гуаита, но той умело спаси с една ръка. След намесата му обаче Пиер-Емерик Обамеянг изпревари противников бранител и стигна пръв до топката, за да я вкара в опразнената врата.

Първото полувреме завърши при минималната преднина за "артилеристите", но едва 5 минути след началото на втората част Кристиан Бентеке изравни, след като Кристъл Палас отне топката от Арсенал, който разиграваше в собствената си половина. Бентеке напредна, финтира противников бранител, влезе навътре и стреля прецизно по земя.

В 73-ата минута обратът бе пълен, след като "орлите" организираха скоростна контраатака, която бе завършена с мощен изстрел по въздуха в средата на вратата от близка дистанция, дело на новопривлечения нападател на Палас Одсон Едуар.

В последните секунди от срещата обаче паритетът отново бе възстановен. Това се случи благодарение на резервата Александре Лаказет, който бе на точното място, за да вкара топката в мрежата отблизо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички