Арсенал е пак в миникриза - втора загуба в последните 3 мача


Арсенал е пак в миникриза - втора загуба в последните 3 мача
Снимка: Getty Images/Guliver

956 0

Арсенал допусна загуба с 0:1 в гостуването си на Астън Вила в 23-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в мача падна още във втората минута и беше дело на Оли Уоткинс. Това е втора загуба за "топчиите" в последните им 3 мача в първенството, в които са спечелили само 1 точка. Тимът на Микел Артета е десети в класирането, докато бирмингамци се изкачиха до осмата позиция. Те имат 4 точки повече от днешния си съперник.

Астън Вила откри резултата още във втората минута, когато Траоре намери Уоткинс, чийто отклонен удар от наказателното поле мина покрай Мат Райън и влезе в мрежата му. В 31' Траоре можеше да удвои преднината на своя тим, но Райън се намеси добре. Минута преди края на полувремето пък Никола Пепе изпусна чудесен шанс, стреляйки на сантиметри от дясната греда на Вила. 
През втората част възможности имаше и пред двата тима - в 83' удар на Уоткинс мина много близо до дясната греда на Арсенал, а минута по-късно новото попълнение на "артилеристите" Мартин Йодегор стреля малко над напречната греда.Това е втора загуба за "топчиите" в последните им 3 мача в първенството, в които са спечелили само 1 точка. Тимът на Микел Артета е десети в класирането, докато бирмингамци се изкачиха до осмата позиция. Те имат 4 точки повече от днешния си съперник.

Това е втора загуба за "топчиите" в последните им 3 мача в първенството, в които са спечелили само 1 точка. Тимът на Микел Артета е десети в класирането, докато бирмингамци се изкачиха до осмата позиция. Те имат 4 точки повече от днешния си съперник.

Астън Вила откри резултата още във втората минута, когато Траоре намери Уоткинс, чийто отклонен удар от наказателното поле мина покрай Мат Райън и влезе в мрежата му. В 31' Траоре можеше да удвои преднината на своя тим, но Райън се намеси добре. Малко след това гостите претендираха за червен картон срещу Накамба, който фаулира бързо напредващия на крилото Букайо Сака, но съдията не отсъди такъв. Минута преди края на полувремето Никола Пепе изпусна чудесен шанс, стреляйки на сантиметри от дясната греда на Вила.

През втората част възможности имаше и пред двата тима - в 83' удар на Уоткинс мина много близо до дясната греда на Арсенал, а минута по-късно новото попълнение на "артилеристите" Мартин Йодегор стреля малко над напречната греда.

В епизод от срещата гостите от Лондон имаха претенции за дузпа, тъй като Александър Лаказет се озова на тревата след съприкосновение със стража на бирмингамци. Съдийският екип обаче подмина ситуацията и не отсъди дузпа в полза на "артилеристите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички