Артета иска голямата звезда на Арсенал да остане в клуба


Артета иска голямата звезда на Арсенал да остане в клуба
Снимка: Getty Images/Guliver

2040 0

Треньорът на Арсенал Микел Артета иска капитанът и голмайстор на отбора Пиер-Емерик Обамеянг да остане в отбора. Габонският нападател е обект на сериозен интерес от тима на Барселона, които го считат за потенциален заместник на трайно контузения Луис Суарес.

Наставникът на „артилеристите“ говори след победата с 2:1 срещу Борнемут от 4-тия кръг на ФА Къп. Той коментира ситуацията с 30-годишния голаджия пред ‘Football.London’. „Искам Оба тук на 100 процента и нямам търпение да мога да го използвам отново след изтичането на наказанието му“, каза Артета. Мат Лоу от “Дъ Телеграф“ сподели, че габонският голаджия е на върха на списъка на Барселона за нов нападател на „Камп Ноу“ до края на трансферния прозорец. Каталунците ще предложат официална оферта за Обамеянг до края на седмицата, но притесненията им са, че Арсенал ще искат повече от 50 милиона за голмайстора си. Ако Барселона не успеят с привличането на 30-годишният нападател, вероятно ще се насочат към Родриго Морено от Валенсия.

Задържането на Обамеянг ще е от ключово значение за сезона на Арсенал. Нападателят е отбелязал 16 гола за тима във всички турнири, включително 14 във Висшата лига. А ето кой футболист от Ла Лига може да поеме към "Емиратс" скоро време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички