Арсен Венгер: Очакваме много тежко домакинство срещу Тотнъм


Арсен Венгер: Очакваме много тежко домакинство срещу Тотнъм
Снимка: Getty Images/Guliver

3830 0

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер очаква много трудно домакинство на Тотнъм в мач от 6-ия кръг на Висшата лига. Лондонското дерби ще се играе утре, 27 септември, от 19:30 ч. наше време на "Емирейтс".

"Дербитата на северен Лондон са винаги много напрегнати, защото играчите се познават много добре. Ние направихме добър старт на сезона, но ни предстои втора серия от мачове, който може да се окаже от решаващо значение" - заяви Венгер по повод предстоящите домакинства на Тотнъм и Галатасарай и гостуването на Челси преди паузата за мачовете на националните отбори.

Относно играчите в отбора и най-вече проблемите с контузени в дефанзивен план Венгер каза, че е много доволен от представянето на Калъм Чембърс след идването му от Саутхемптън.

Пер Мертезакер е здрав и Венгер очаква в събота той да излезе титуляр. Опорният полузащитник Матьо Фламини също е напълно готов за сблъсъка с "шпорите", но левият бек Начо Монреал остава извън групата за мача заради травма.

Френският специалист разкри и задоволството си от нападателния тандем в лицето на Месут Йозил и Дани Уелбек, който, както той смята, ще донесе много успехи на "топчиите". Венгер допълни, че за него във Висшата лига играят най-добрите атакуващи футболисти в света, което много помага на първенството да е толкова силно.

В края на пресконфренцията мениджърът на Арсенал заяви, че целият му фокус е насочен към дербито с Тотнъм и ще се стреми към трите точки, залагайки на отбор, който съществено ще се различава от този, загубил с 1:2 във вторник от Саутхемптън за Купата на Лигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички