Арсенал - Саутхямптън


Арсенал - Саутхямптън

3850 0

В мач от 3-я кръг на турнира за Купата на Лигата се срещат отборите на Арсенал и Саутхямптън. Традиционно в тази ранна фаза от надпреварата големите клубове от Висшата Лига предпочитат да дадат шанс на резервните си съзтезатели и по-младите футболисти.

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е един от най-големите поддръжници на тази традиция и обяви, че както винаги в такъв мач ще разчита на талантите в отбора. Предполага се, че като титуляри ще стартират Ектор Бейерин, Франсес Коклен и Айзък Хейдън, както и възстановения от контузия Абу Диаби. Като титуляр се очаква да започне и Джоел Кемпбъл, докато от пейката може да влязат Чуба Акпом и Гедион Зелалем.

Нагласата за мача в лагера на "светците" е коренно различна. Мениджърът Роналд Куман ще излезе с най-доброто, с което разполага. Очаква се съставът, който победи Суонзи през уикенда да излезе и срещу "топчиите". Трябва да се отбележи, че холандецът използва титулярния си състав и срещу непретенциозния Милуоу в предишния кръг от турнира и ще направи същото и логичното е да направи същото срещу Арсенал.

Все пак Куман няма да може да разчита на получилите леки контузии Мая Йошида, Джеймс Уорд-Прауз и Тоби Айдерверелд. Новото попълнение Садио Мане обаче най-сетне получи работна виза и може да играе.

Мениджърът на Саутхямптън даде ясно да се разбере, че една от целите пред тима през сезона е продължаване възможно най-напред в този турнир. "Светците" разполагат с всичко необходимо да се надяват на успех, след като започнаха сезона по чудесен начин и се намират в много добра форма. Те са в серия от 4 поредни победи във всички турнири.

Трудно да се прогнозира кое ще надделее в днешния мач - традиционно силното представяне на Арсенал като домакин или по-опитния и обигран състав на Саутхямптън.

Със сигурност обаче и двата отбора ще търсят успеха в срещата, като това предразполага към повече голове.

Прогноза: Арсенал - Саутхямптън над 2.5 гола в мача (коеф. 1.70)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички