Арсен Венгер: Кристиано Роналдо нарушава баланса в Манчестър Юнайтед


Арсен Венгер: Кристиано Роналдо нарушава баланса в Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

3058 0

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер е поредната високопоставена фигура, която изказва мнение, че Кристиано Роналдо нарушава баланса в отбора на Манчестър Юнайтед. Роналдо, който имаше късмета да не получи червен картон по време на неделния мач с Ливърпул на "Олд Трафорд", се завърна в Юнайтед през летния трансферен прозорец от италианския гранд Ювентус.

Въпреки че португалската звезда се справя отлично в бележенето на попадения - отбеляза шест гола в девет мача във всички турнири - цялостното му въздействие върху отбора беше поставено под въпрос. Той бе критикуван за нежеланието му да пресира, когато топката не е в притежание на "дяволите".

Сега Венгер, който миналия месец постави под съмнение решението на Юнайтед да върне Роналдо на "Олд Трафорд", предположи, че петкратният носител на Златната топка е създал проблем за мениджъра Оле Гунар Солскяер.

Венгер твърди, че Юнайтед няма "баланс" в момента заради Роналдо. „Не бих казал, че това е грешка, но със сигурност имаше емоционално въздействие, защото той беше фантастичен играч", започна Венгер.

"Не, вярвам, че Роналдо все още може да вкарва головете, от които се нуждаеш. Може ли да да играе с висока интензивност на всеки три дни? Това със сигурност трябва да се има предвид, но нека не забравяме, че той беше героят преди три дни (срещу Аталанта)."

"Когато вземеш такъв играч, тайната е в това да запазиш баланса на отбора. За да играеш с Роналдо, трябва да знаеш, че той може да ти спечели мачове, но трябва да създадеш баланса около него", смята Венгер, според когото Юнайтед се опитва да гради състава си около Роналдо.

А какъв бе коментарът на Кристиано след разгрома от Ливърпул, четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички