Арсен Венгер говори за първи път, откакто изгледа Арсенал на "Емирейтс"


Арсен Венгер говори за първи път, откакто изгледа Арсенал на "Емирейтс"
Снимка: Getty Images

2384 0

Арсен Венгер все още вярва, че Арсенал има всичко необходимо, за да прекъсне 18-годишната си суша и да спечели Висшата лига този сезон.

Венгер беше последният мениджър, донесъл на "артилеристите" трофея във Висшата лига, още когато неговият прочут отбор "Непобедимите" триумфира през кампанията 2003/04. Неговият 22-годишен мандат начело приключи през май 2018 г. и естеството на напускането му означаваше, че 73-годишният играч леко се е отчуждил от клуба.

Той беше "наистина наранен" от начина, по който напусна, според бившия вицепрезидент на "артилеристите" Дейвид Дейн. Но Арсенал вече изгради мостове с бившия си мениджър, което го накара да се върне за първи път , за да гледа победата им с 3-1 над Уест Хям на Boxing Day.

Запитан какво означава да се върна след толкова дълго отсъствие, Венгер каза на Tv2 : " Беше фантастично. Но не искам да говоря много за това.” След това той се замисли върху "фантастичното представяне", при което Букайо Сака , Габриел Мартинели и Еди Нкетия вкараха гол в победата за завръщане. А на въпрос дали могат да поддържат формата си и да спечелят титлата, той отговори уверено.

" Мисля, че имат всички необходими съставки, както тактически, така и психически“, каза Венгер. " Те могат да стигнат докрай. Защото, както виждате, те създават толкова много положения. Всъщност не виждам никакви слабости.

А ето и отиграването на Мартин Йодегаард, което можем да определим за финтът на 2022! 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички