Английската Висша лига се завръща! Какво да очакваме от първия мач за сезона между Ливърпул и Норич?


Английската Висша лига се завръща! Какво да очакваме от първия мач за сезона между Ливърпул и Норич?
Снимка: Getty Images/Guliver

2295 0

Сезон 2019/2020 в английската Висша лига ще бъде открит официално днес. "Завесите ще бъдат вдигнати" на митичния "Анфийлд", където миналогодишния вицешампион Ливърпул ще посрещне новака Норич.

Вече повече от два сезона "червените" не познават вкуса на загубата у дома. Те превърнаха своя дом в крепост, като за последно бяха победени у дома от Кристъл Палас през апри 2017 година, когато и двата гола за "орлите" вкара бившият играч на Ливърпул Кирстиан Бентеке. 

През този сезон целта на Ливърпул е само една. Да подобрят представянето си от миналата година и да сложат край на 30-годишната суша в чакане на шампионската титла на Острова. От своя страна "канарчетата" ще изиграят своя първи сезон в елита от 2015/2016 насам и със сигурност ще искат да запазят статута си.

Всички погледи днес ще бъдат вперени в кандидат-шампиона. Момчетата на Юрген Клоп ще опитат рано да си осигурят три точки и то без да хвърлят максимални усилия, тъй като в сряда им предстои среща с Челси в Истанбул в спор за Суперкупата на Европа. 

Последният мач между Ливърпул и Норич на "Анфийлд" пък бе една от последните грандиозни издънки на Брендан Роджърс, преди той да бъде уволнен от клуба. През септември 2015 година двата тима завършват 1:1, а не след дълго започва и ерата на Юрген Клоп. Именно срещу днешния съперник пък е една от най-запомнящите се победи в дебютния сезон на Клоп в Ливърпул, когато играчите му печелят с 5:4 след късен гол на Адам Лалана.

Норич никога в историята си не е побеждавал днешния си съперник, като серията продължава вече 12 мача и повече от 25 години.

Клоп вече потвърди, че днес в игра за мърсисайдци може да се завърне Садио Мане. Сенегалецът получи по-дълга почивка, след като игра финал с родината си за Купата на Африка. Освен това голмайсторът на тима от миналия сезон има за цел да се разпише днес, за да изравни рекорд на Теди Шерингам, който стои непокътнат вече 24 години. Какъв е рекордът може да видите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички