Звезда на Ливърпул гони 24-годишен рекорд в първия кръг на Висшата лига


Звезда на Ливърпул гони 24-годишен рекорд в първия кръг на Висшата лига
Снимка: Guliver/GettyImages

6521 0

Този петък официално започва сезон 2019/2020 в английската Висша лига. Първата среща за кампанията противопоставя тимовете на Ливърпул и Норич, като двубоят ще се играе на "Анфийлд".

Мениджърът на "червените" Юрген Клоп ще може да разчита на всички свои играчи, след като в началото на тази седмица към тима се присъедини и Садио Мане. Атакуващият играч получи по-дълга почивка, след като игра финал за Купата на Африка със Сенегал, който бе загубен от Алжир.

Мане пък ще има сериозна мотивация да се разпише срещу новаците в Премиършип. При гол в петък той ще изравни 24-годишен рекорд на Теди Шерингам. Това ще бъде четвърта поредна година, в която Мане се разписва в първия кръг. От както премина в Ливърпул, всеки един сезон бившият играч на Саутхямптън се разписва - срещу Арсенал, Уотфорд и Уест Хям. Рекордът на Шерингам пък бе поставен между 1992/1993 и 1995/1996, когато вкара в първия кръг на всеки един от тези сезони съответно срещу Ливърпул, Манчестър Сити, Нюкасъл и Шефилд Уенсдей.

По-рано това лято пък Садио Мане трогна целия свят с постъпката си. Вместо да използва ваканцията си, за да се отдаде на почивка на някой далечен остров, сенегалецът помогна на огромен брой хора в родината си. Какво направи той може да видите тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички