Карло Анчелоти постави убийствена цел пред Евертън


Карло Анчелоти постави убийствена цел пред Евертън
Снимка: Getty Images/Guliver

5694 0

Бившият мениджър на Реал Мадрид Карло Анчелоти заяви, че новият му отбор Евертън трябва да гони и участие в европейските клубни турнири, освен да цели подобряване на резултатите си във Висшата лига.

Италианският специалист подписа договор за четири години и половина с „карамелите“, преди да изгледа от трибуните нулевото равенство между новия му отбор и Арсенал на „Гудисън Парк“ в събота следобед.

„Развълнуван съм да бъда в един от най-великите клубове в Англия, наистина развълнуван – наслаждавам се на мястото, тима, клуба. Тук съм, за да дам най-доброто от себе си. Това е клуб с много амбиции, велика история, мисля, че съставът е добър. Разбира се, че съм тук с идеята да подобря тима и неговото качество, така че ще дам най-доброто от себе си, за да се случи“, започна той пред клубната телевизия.

„Нашата цел в да бъдем конкурентни във Висшата лига, да се опитаме да останем сред челните отбори в таблицата и да бъдем конкурентни в Европа. Мисля, че няма да се слуги мигновено, но ще работим, за да го осъществим. Всеки фен на Евертън трябва да остане близко до отбора, както го е правил и досега. Призивът ми към привържениците е да не спират да подкрепят тима, защото той се нуждае от подкрепата на своите фенове“, продължи италианецът.

„Целта на всеки отбор е да бъде конкурентен, да се опитва да печели. Целта е да стигнем до участие в Шампионска лига или Лига Европа, и да бъдем конкурентни. Това трябва да е мечтата и целта на клуба и неговите привърженици. Тук съм, за да изпълня тези цели – има много турнири в Англия като ФА Къп и Карабао Къп. Както вече казах ще отнеме време, но работейки заедно трябва да се погрижим това да стане възможно най-скоро. Атмосферата във Висшата лига е различна от тази в италианския футбол. Щастлив съм да бъда тук. Бих искал да бъда близко с феновете, да работим и да се наслаждаваме на играта заедно. Мечтата ми е да донеса успехи на клуба“, завърши Анчелоти.

Първият официален мач за новия мениджър на „карамелите“ ще бъде домакинство на Бърнли в четвъртък. Тази вечер пък Жозе Моуриньо се изправя срещу бившия си клуб Челси в дербито на кръга между "сините" и Тотнъм. Мачът може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички