Анчелоти посочи как Евертън може да стигне до победата срещу Ливърпул


Анчелоти посочи как Евертън може да стигне до победата срещу Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

2696 0

Мениджърът на Евертън Карло Анчелоти заяви, че тимът му трябва да изиграе перфектния мач в двубоя срещу Ливърпул от третия кръг на ФА Къп в неделя, ако искат да спрат негативната си серия на „Анфийлд“. „Карамелите“ не са печелили на митичния стадион от септември 1999 и бяха разгромени с 5:2 във Висшата лига миналия декември, което доведе до уволнението на бившия мениджър Марко Силва.

Победата ще означава и първи успех за Евертън над световния и европейски клубен шампион Ливърпул от 2010-а насам. „Нормално представяне не е достатъчно срещу тях. Всичко трябва да е перфектно“, започна италианецът, който бе начело на Наполи при победата с 2:0 в Шампионска лига през септември. „Без грешки, усилена работа, жертвоготовност, интензитет. За да ги надиграеш, трябва да изиграеш перфектния мач… Най-добрият начин да се подготвиш е да си концентриран върху това, което правиш на терена.

Да бъдеш концентриран върху срещата. Да не се влияеш от странични неща. Последният трофей, който Евертън спечели, беше ФА Къп (1994-95), така че трябва да имаме самочувствие…Всички знаят как играе Ливърпул, фантастични на контраатака…трябва да атакуваме умело, защото не може да се защитаваш 90 минути и не искаме това да се случва“.

"Знам колко различни са тези мачове. Разбира се, Ливърпул са фаворити, но в едно дерби никога не знаеш какво може да се случи. Фактът, че това е най-старата надпревара, дава една наистина специална атмосфера. Има много изненади. Развълнувани сме за двубоя. Последният път, в който бях в турнира (като мениджър на Челси през 2009-10), го спечелих, така че това може да е добър знак за нас“, завърши наставникът на Евертън. Ливърпул приема у дома Евертън от 18:00 часа българско време в неделя.

Междувременно може да видите списък от играчи, които могат да разтресат зимния трансферен прозорец (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички