Алърдайс с лоши прогнози за Рашфорд: Ще спре с футбола преди 30 г.


Алърдайс с лоши прогнози за Рашфорд: Ще спре с футбола преди 30 г.
Снимка: Getty Images/Guliver

3617 0

Бившият селекционер на Англия Сам Алърдайс заяви, че според него нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд ще завърши рано футболната си кариера. През изминалия уикенд 21-годишният Рашфорд изигра своя 150-и мач за "червените дяволи", като вкара и 41-ия си гол за клуба.

В този момент нападателят е важен играч не само за клубния си тим, но и за националния отбор на Англия. Според Алърдайс обаче заради ранния, макар и впечатляващ старт на кариерата си, ще му наложи рано да окачи бутоните на пирона.

ЮВЕНТУС ЩЕ ОПИТА ДА ОТМЪКНЕ ЕДНА ОТ ЗВЕЗДИТЕ НА ЮНАЙТЕД

"Вероятно ще му бъде трудно да играе до 30 години - заради изискванията, физически и психологически, заради умората, с която ще трябва да се справи. Три седмици почивка в годината е всичко, което той ще има", заяви Алърдайс.

"Той ще играе без почивка, защото в наше време няма предсезонен период, играчите просто прескачат от един турнир в друг. Лятото ще играе за националния си отбор и три седмици почивка е максимумът, на който може да разчита".

"Мисля, че тялото му ще се износва... Към 25 години ще започнат да го преследват травми. Дори ако успее да избегне големи контузии, то колената, глезените, бедрата и гърба ще го притесняват постепенно. Той няма да престане да играе заради тези болежки, но мисля, че те ще го накарат рано да прекрати кариерата си. Мисля, че, ако погледнем Висшата лига, сега играчите на повече от 30 години са по-малко от когато и да било", завърши Големия Сам.

Кой е най-сериозният кандидат да отмъкне англичанина от "Олд Трафорд" - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички