Как сър Алекс Фъргюсън показва на 16-годишния Лингард колко е важен за Манчестър Юнайтед?


Как сър Алекс Фъргюсън показва на 16-годишния Лингард колко е важен за Манчестър Юнайтед?
Снимка: Getty Images/Guliver

1838 0

След голям период от време, в който прекарва под наем, Джеси Лингард се превръща във важен играч за първия отбор на Манчестър Юнайтед. Английският национал е в школата на тима от 8-годишен, а в първия тим пробива на 19.

През годините офанзивният футболист играе под наем за тимовете на Лестър, Бирмингам, Брайтън и Дарби Каунти преди през 2015 година да започне да получава шансове на "Олд Трафорд". Той разкрива и за интересна история, когато е бил на 16 години и е бил поканен със семейството си в офиса на легендарния сър Алекс Фъргюсън.

"Когато навърших 16 вече голяма част от връстниците ми имаха професионален договор с Манчестър Юнайтед, а аз не и това ме притесняваше. Мога да кажа, че едва ли щях да съм тук, ако не беше сър Алекс Фъргюсън

СЪР АЛЕКС С МОТИВИРАЩА РЕЧ ПРЕД ИГРАЧИТЕ НА МАН ЮНАЙТЕД

Един ден той покани мен и семейството ми в офиса си. Там той ни каза, че в клуба много разчитат на мен. Той добави още, че ще ми трябва повече време, за да "пробия" в първия тим и очаква това да стане, когато съм на 21-22 години. Така и стана, а аз до последно му вярвах и той се оказа прав. За това той е сър Алекс и за това Манчестър Юнайтед е Манчестър Юнайтед", заяви Лингард.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички