Алърдайс потвърди: Хари Магуайър е отрязал Уест Хем, разкри мотивите му


Алърдайс потвърди: Хари Магуайър е отрязал Уест Хем, разкри мотивите му
Снимка: Getty Images

5268 0

Големият английски треньор Сам Алърдайс разкри, че трансферът на Хари Магуайър от Манчестър Юнайтед в Уест Хем се е провалил заради самия футболист. Според него защитникът е отказал да премине при "чуковете", след като двата клуба се бяха споразумели за трансферната сума.

Шампионът в Лига на конференциите 2023 изглеждаше единственият реалистичен вариант за английския национал да напусне "червените дяволи", при които загуби не само капитанската лента, но и титулярното си място. Клубовете бяха се разбрали за трансфер срещу 30 милиона паунда.

Според Алърдайс 30-годишният Магуайър е отказал на Уест Хем от страх, че тимът ще се бори за оцеляване във Висшата лига през настоящия сезон.

"Къде ще играе той този сезон? В Манчестър Юнайтед. Той отказа на Уест Хем. Познавам неговия агент много добре. Не искам да проявя неуважение към Уест Хем, защото съм ги тренирал.

Мисля, че той почувства, че заради проблемите си през миналия сезон те ще изпаднат от Висшата лига. Той не искаше да се окаже там, искаше повече", каза треньорът, цитиран от "Daily Mirror". Според слуховете от юли и топ клуб проявява интерес към Магуайър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички