"Разбирам грешките и поемам отговорност": Грийнууд с първи думи след "присъдата" от Манчестър Юнайтед


"Разбирам грешките и поемам отговорност": Грийнууд с първи думи след "присъдата" от Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

1884 0

След като от Манчестър Юнайтед официално обявиха, че Мейсън Грийнууд няма да продължи кариерата си в клуба, англичанинът сподели първи думи. Той призна някои свои грешки и призна, че поема отговорност за тях. Ето и цялото му изявление:

Мейсън Грийнууд проговори след края на кошмарната сага

"Искам да започна, като кажа, че разбирам, че хората ще ме съдят заради това, което са видели или чули в социалните мрежи, знам, че хората ще си помислят най-лошото.

Възпитан съм с нагласата, че насилие или обиди в които и да е взаимоотношения са грешни, не съм направил нещата, за които бях обвинен, и през февруари всички обвинения към мен бяха свалени.

Въпреки това, напълно приемам, че съм направил грешки в моята връзка и ще поема отговорност за ситуацията, която е довела до публикацията в социалните мрежи.

Уча се да осъзная отговорността ми да давам добър пример като професионален футболист и съм фокусиран върху голямата отговорност да бъда баща, както и добър партньор.

Днешното решение (бел. ред. да не е част от Юнайтед) бе взето в съвместен процес между Манчестър Юнайтед, семейството ми и мен. Най-доброто решение за всички нас е да продължа кариерата си извън "Олд Трафорд", където моето присъствие да не бъде разсейващо за клуба. Благодаря на клуба за тяхната подкрепа, откакто се присъединих на 7 години. Винаги ще има част от мен, която е Юнайтед.

Изключително благодарен съм на семейството ми и на всички близки за тяхната подкрепа, време е за мен да изплатя обратно вярата, с която хората около мен ме снабдиха. Имам намерение да бъда по-добър футболист, но най-важното - добър баща, по-добър човек и да използвам талантите си по положителен начин на терена и извън него" - сподели Грийнууд. Вижте и официалната позиция на Манчестър Юнайтед за Мейсън Грийнууд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички