Ако се питате защо няма англичани в Манчестър Сити, Пеп има най-точнния отгвор


Ако се питате защо няма англичани в Манчестър Сити, Пеп има най-точнния отгвор

1579 0

Мнозина фенове на футбола се чудят защо в Манчестър Сити няма почти никакви английски играчи. В момента в първия състав разчитат на 5-има - Рахийм Стърлинг, Джон Стоунс, Фабиан Делф, Адарабиойо и Ангъс Гън. Джо Харт пък е под наем в Торино, а единствено първите двама играят редовно под ръководството на Хосеп Гуардиола.

Испанският мениджър обясни простичко този феномен - английските играчи са много, много скъпи, а освен това школата на тима се развива добре, но все още е рано да бъдат използвани младите таланти в Академията.

"Много бих искал да имам английски играчи, повярвайте ми, но са много скъпи. Бих искал да пускам в игра точно момчета от Англия. Когато бях в Барселона, исках да залагам на местни момчета, защото зная, че изпитват нещо специално, когато носят фланелката на отбора", сподели Гуардиола преди домакинския мач срещу Стоук Сити.

Последният играч, завършил школата на "гражданите", който се наложи в първия тим, беше Майка Ричардс. Той обаче напусна през 2015 година, а в момента нито един от английските играчи не е рожба на клуба.

"С мен или без мен - за предпочитане с мен, Манчестър Сити ще наложи свои играчи в състава. Академията се развива отлично в момента и се мисли за бъдещето. Ще се радвам след 4-5 години да взема 4-5 момчета в първия отбор", сподели още Гуардиола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички