7 жени, които промениха живота на 7 футболни звезди


7 жени, които промениха живота на 7 футболни звезди

54003 0

В деня на жената - 8-ми март "Чемпионат" разказа за 7 жени, на които не им е било лесно със своите любими - известни футболни звезди. Всяка от тях е повлияла на кариерата на мъжа си.

Дани Костер и Йохан Кройф

Син на съдържатели на малък зеленчуков магазин, Йохан израства като бунтар и анархист. Когато се влюбва в Мис Холандия 1967 и дъщеря на един от най-богатите хора в града, това е изглеждало малко неудобно за всички. Най-малко за нейния баща, уважаван бижутер. Йохан беше малко хипи, пушеше в съблекалнята и определено не отговарял на условията за зет на това семейство.

Тогава Дани решава да се заеме с футболиста. Накарала го да се самообразова и предала ръководенето на всички негови финанси в ръцете на баща си.

И кариерата на Кройф минала под наблюдението на тъст му. Мнозина смятали, че жена му имала прекомерно влияние върху него, но Кройф не възразил.

ГАЛЕРИЯ СЪС 7–ТЕ ДВОЙКИ ВИЖТЕ ТУК

Клаудия Виляфаня и Диего Марадона

Те се запознали, когато Диего нямал и пълнолетие, и дълги години отношенията им преживели всички проблеми, на които ги обричал футболистът. Клаудия сериозно оценила ролята на Марадона в историята и неговия темперамент и му простила много неща.

Първоначално Клаудия воювала с Марадона за това той да не забравя тренировките. В края на 70-те той все още не е напълно сигурен в своето бъдеще. Последвало трудното преместване в Европа, в Неапол жената често изпълнявала ролята на прес-секретар на звездата и му помагала да се отърве от феновете. Редовните изневери не са разклатили нейната невъзмутимост и не са съсипали брака й. Той издържа и кокаиновият скандал през 1994 г.

Връзката им продължава още 10 години, а след това Марадона продължил сам. Но влиянието на Клаудия е все още там: тя останала негов приятел, станала негов агент и, според дъщеря им, даже му давала съвети за жените.

Хелен Сведин и Луиш Фиго

Хелен е една от първите професионални топ модели, която влиза в света на футбола. И тя има сериозна роля в кариерата на мъжа си. Когато започнали да се срещат, португалецът току-що бил преминал в Барселона и останал там 5 години. Хелен не възразила срещу трансфера на Фиго в Реал, който го прави най-мразеният човек в Испания. От друга страна, той добавя към рафта с трофеите си две шампионски титли на Испания и Шампионска лига.

Но тя отказва офертата да отидат в Англия. И убедила Луиш да откаже. Пред лошото време и сkучният английски живот двойката избрала Милано. Там Хелен продължила да работи като модел, а Фиго за 4 години спечели с Интер 7 трофея, завърши кариерата си и стана посланик на клуба.

Той е там и досега и семейството му живее в Милано.

Виктория Бекъм и Дейвид Бекъм

Спорен е въпросът колко от влиянието на бившата певица от Спайс Гърлс е било от полза на Бекъм. Алекс Фъргюсън е казал, че прекаленото медийно внимание и вманиачеността му по неговия имидж са пречили на Дейвид да играе. Известният епизод с хвърлената по него обувка се случва точно въз основата на тази тема.

Но Бекъм не излязъл срещу треньора си и беше продаден в Реал Мадрид, където окончателно се превърна в поп звезда. Той спечели испанският шампионат и в края на кариерата - първенството на Франция и две титли в МЛС, а в същото време създаде модна линия, застъпи се за провеждането на Олимпиада в Лондон (2012).

Неотдавна той започна да се снима във филми. Взел от футбола всичко възможно, Бекъм не скучае след оттеглянето си, а достигна до нови нива на популярност.

Хелена Сегер и Златан Ибрахимович

Модел и финансист. Хелена Сегер от дете била достатъчно практична, за да разбере: една външност не е достатъчна. Затова между две фотосесии получава икономическо образование и започва работа в областта на маркетинга.

Със Златан се запознават на улицата, срещата започва с ругатни заради неправилно паркираният автомобил на Златан. И тя осъзнала, че неконтролируемият югославянин е достойно предизвикателство за нейните амбиции.

Отношенията им се развивали трудно и бавно, тъй като Хелена изисквала постоянна работа върху себе си. Златан променил стила си на обличане, любимите ресторанти, колите. Той се научил да се представя правилно пред феновете, започнал да подобрява начина си на общуване с пресата и достигна съвършенството.

Шакира и Жерар Пике

Двамата започнаха да се срещат след Мондиал 2010 в Южна Африка. Първоначално се опитаха да скрият връзката си и станаха обект на преследване от папараците. Огромното внимание на пресата пречеше на Пике да тренира, той даже загуби мястото си в титулярния състав на Барселона.

Гуардиола го накра да подреди личния си живот и тогава Пике и Шакира започнаха да показват открито връзката си. След това певицата, която от млада е принудена животът й да е публично известен, се зае с имиджа на футболиста. Неговото чувство за хумор стана по-очевидно в Туитър. Пике постепенно се превърна в медийна звезда.

Той все още има по-малко последователи от Шакира - 14 млн. срещу 43, но разликата се скъсява.

Може би Шакира е единственият пример за жена, която помага на футболист да стане медийна звезда, без да засегне спортната страна.

София Балби и Луис Суарес

Когато амбициозното момиче от проспериращо семейство се влюби в неуправлявемото момче от беден квартал, това не предвещава нищо добро. Тя поискала от него да се самоусъвършенства и в един момент му посочила, че за да направи кариера на футболист, трябва да премине в клуб от Европа. За да стимулира Луис, самата София отлетяла за Eвропа.

Тя започнала работа в Барселона, учила, скучала, провеждала безкрайни телефонни разговори. А Луис упорствал на тренировките, за да има възможност да бъде до нея. След година го купил холандският Грьонинген. Да, Барселона била далеч, но вече доста по-близо. Сега Суарес в почти всяко интервю казва, че дължи кариерата си именно на София.

ГАЛЕРИЯ СЪС 7–ТЕ ДВОЙКИ ВИЖТЕ ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички