Адама Траоре - от "звяр" на терена до ненужен играч... На какво се дължи спадът във формата му?


Адама Траоре - от "звяр" на терена до ненужен играч... На какво се дължи спадът във формата му?
Снимка: Getty Images

7667 0

"Той е като пистов мотор - невъзможно е да се играе срещу него, никой не може да се справи с темпото му" - когато мениджър като Хосеп Гуардиола каже тези думи по адрес на някой футболист, то любителите на играта веднага разбират, че става въпрос за уникален играч!

По този начин наставникът на Манчестър Сити бе описал качествата на Адама Траоре, след като се бе разписал за трети път във вратата на "гражданите" през сезон 2019/20. През онази кампания крилото завърши с 4 гола и 9 асистенции на сметката си, а цената му скочи до около 70 милиона паунда...

Но, постепенно всичко за 25-годишния испанец се обърна с главата надолу, пише в свой материал "BBC". В рамките на 17 мача през настоящия сезон Траоре не се е отчел с нито едно попадение или голов пас, а договорът му изтича през лятото на 2023 година.

Трябва ли "вълците" да му търсят нов отбор още сега или Адама има бъдеще на "Молиню"?

Офанзивният футболист винаги се е славел със своята бързина и рязък старт, но още от началото на своята кариера често е бил обвиняван, че не може да завършва атаките на своя отбор по най-добрия начин.

През 2018 година Уулвс го взе от Мидълзбро за сумата от 18 милиона паунда и след много упорити тренировки Нуно Ешпирито Санто успя да го "шлифова" по такъв начин, че мнозина европейски грандове започнаха да следят изявите му.

Какво последва обаче и как се стигна до там, че в мача срещу Манчестър Сити преди броени дни (11.12.) Адама Траоре имаше по-малко докосвания до топката от вратаря Жозе Са?

"BBC" смята, че причините за спада на формата на крилото са две:

- раздялата с Нуно Ешпирито Санто

- нарушената връзка с Раул Хименес

"Вълците" се разделиха със своя треньор на 30 юни 2021 година (Нуно Ешпирито Санто бе начело в продължение на 4 сезона). Някои запалени фенове на Уулвс твърдят, че Траоре е от онези футболисти, които изпитват силна привързаност към своя наставник и когато се стигне до треньорска рокада, тяхната мотивация, а с това и игровата им форма, рязко спадат!

От друга страна, крилото бе изградило чудесна връзка и разбирателство с централния нападател Раул Хименес, но тежката контузия в главата, заради която Раул пропусна голяма част от предишния сезон, оказа много негативно влияние върху Траоре и той се е почувствал "изгубен" на терена.

Какво ще се случи в бъдеще и дали Адама ще преоткрие своята форма, предстои да разберем. Но едно е сигурно - за 25-годишен футболист най-доброто тепърва предстои. На теория!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички