Садио Мане отново доказа величието си, ето за какво дава парите си


Садио Мане отново доказа величието си, ето за какво дава парите си
Снимка: Getty Images/Guliver

11144 0

Навярно сте видели снимки от летните ваканции на някои от най-големите имена във футбола. Бали, Малдивите, Дубай, Бахамите са само част от най-луксозните места, посещавани от футболните звезди през топлите месеци. Един футболист обаче предпочита да се завърне в своята родина Сенегал, където да помага с каквото може на местните хора. И макар той да изигра един от най-дългите сезони от всички футболисти (преминавайки през финал на Шампионска лига и Купа на африканските нации), този играч реши да посвети малкото си останало време от лятото в престой в Западна Африка.

Както вече се досещате, неговото име е Садио Мане. Звездата на Ливърпул, който направи всичко по силите си да изведе нацията си до историческата първа титла от Купата на африканските нации, се завърна в Сенегал след приключването на турнира, за да се доближи до своите близки, приятели и сънародници.

Мане бе уловен от местните медии пред училище, което се строи благодарение на сенегалския футболист. Нападателят на Ливърпул е инвестирал 270 хил. евро, за да бъде построено училищното заведение, а през своята почивка той отдели време да отиде до сградата и да види отблизо как върви строежът.

Нещо повече - Садио Мане е построил и болница в Сенегал, а освен това е финансирал и построяването на стадион за неговите сънародници. И ако си мислите, че с това се изчерпва добротата на Мане, то прочетете това: Садио дава безвъзместно, всеки месец, по 50 000 африкански франка, което се равнява на над 76 хил. евро. 

Велик като футболист и още по-велик като човек. Садио Мане за пореден път доказа колко земна личност е, демонстрирайки безкрайната си доброта и любов към нацията си. От повече такива хора се нуждае Сенегал. От повече такива спортисти се нуждае и футболът.

А как Садио Мане едва не преминал в отбора на Манчестър Юнайтед - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички