Вижте най-скъпия състав във футбола


Вижте най-скъпия състав във футбола
Снимка: Guliver/GettyImages

15573 0

Излишно е да се изговаря още по темата с космическите суми, които се дават за футболисти днес. Тенденцията няма да се промени - поне не надолу, защото със сигурност трансферните цени ще продължават да растат. Представяме ви най-скъпия състав в света на футбола:

Кепа Арисабалага (80 млн. евро) - на вратата застава именно 24-годишният испански играч. Той се превърна в най-скъпия страж, когато през август 2018 г., Челси заплати на Атлетик Билбао 80 млн. евро, подобрявайки рекорда на Алисон Бекер. 

Кайл Уокър (около 53 млн. евро) - отдясно на отбраната ще бъде английският национал. През 2017 г., когато Манчестър Сити го закупи, той се превърна в най-скъпия защитник за всички времена. Сега обаче е по-надолу в списъка.

Върджил ван Дайк (85 млн. евро) - единият централен защитник неминуемо е холандецът. Въпреки огромната платена сума, Ливърпул са повече от доволни от трансфера, като всяко пени си е заслужавало. Те го закупиха през декември 2017 г. от отбора на Саутхямптън за 85 млн. евро.

Хари Магуайър (88 млн. евро) - след вчерашния трансфер на Магуайър, той няма как да не попадне в този имагинарен състав. Манчестър Юнайтед заплати 88 млн. евро на Лестър за услугите му, а тепърва ще разберем дали англичанинът ще постигне успеха на Ван Дайк, или ще бъде един от най-големите провали в историята на футбола (най-вече заради платената сума).

Лука Ернандес (80 млн. евро) - единственият играч от защитния вал, който не е част от Висшата лига. Французинът е собственост на Байерн Мюнхен, като баварците го закупиха от Атлетико (Мадрид) за 80 млн. евро. Лука може да играе и като централен защитник. Предстои да видим как ще се представи в първия сезон за новия си отбор.

Родри (70 млн. евро) - още един играч, който бе част "дюшекчиите". Той също ще се състезава в английското първенство, бранейки цветовете на Манчестър Сити, след като "гражданите" се лишиха от 70 млн. евро за услугите му. Той вече направи своя официален дебют в двубоя за Къмюнити Шийлд срещу Ливърпул, като остави нелоши впечатления.

Пол Погба (105 млн. евро) - ексцентричният полузащитник може съвсем скоро да подобри още повече личната си трансферна цена, като е желан от Реал Мадрид и Ювентус. Засега обаче е в тази класация, благодарение на платените от Манчестър Юнайтед 105 млн. евро през 2016 г.

Френки де Йонг (75 млн. евро) - 22-годишният холандец е поредният играч в този състав, който от новия сезон ще е в различен тим. Сега той е част от Барселона, като каталунците трябваше да се разделят със 75 млн. евро, които да поемат към Аякс, за да го притежават. Безспорно един от най-перспективните играчи в световен мащаб.

Фелипе Коутиньо (145 млн. евро) - вторият играч на испанския шампион, който попада тук. Барселона подобри трансферния си рекорд с бразилеца, но той така и не успява да оправдае напълно дадените за него средства. Неслучайно се спекулира с раздяла между двете страни.

Неймар (222 млн. евро) - най-голямата сделка в историята на футбола. През 2017 г. ПСЖ унищожава всички рекорди и прогнози, като изважда неописуемите 222 млн. евро, за да притежава Неймар. Той е първият, който минава котата 200 млн. евро, а според последните информации, може да го направи отново, завръщайки се в Барселона.

Килиан Мбапе (180 млн. евро) - отново играч на френския шампион. Той бе привлечен заедно с Неймар, като ПСЖ заплати на Монако 180 млн. евро. 20-годишният французин е най-младият играч в тази единайсеторка, а в близките години, нашата прогноза е, че дори ще оглави класацията.

Прави впечатление, че няма нито един играч на Реал Мадрид, който да намери място, въпреки че "кралския клуб" се слави с именно такива трансфери (т.нар. "галактикос"). Новото им попълнение - Еден Азар, също не съумява да попадне в този състав. А колко средства за защитници дават Реал и Барса, спрямо другите топ отбори - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички