Звезда на Арсенал отказва да преподпише с клуба, подготвя напускане


Звезда на Арсенал отказва да преподпише с клуба, подготвя напускане
Снимка: Gulliver/GettyImages

1563 0

Капитанът на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг е отказал да преговаря за удължаване на договора му с „топчиите“. По всичко личи, че топ стрелецът на тима от Северен Лондон ще иска да напусне клуба през идното лято. Обамеянг спечели Златната обувка във Висшата лига през миналия сезон и въпреки лошия старт на тима през настоящата кампания, габонецът има 12 гола в 17 срещи до момента през сезона.

От договора на 30-годишния нападател остават 18 месеца, като пред шефовете в клуба започва да се появява дилемата дали да го продадат през следващото лято, или да го запазят с риска той да си тръгне без пари през лятото на 2021-ва година, ако няма подобрение в нещата на „Емиратс“. Габонецът струваше на Арсенал 56 милиона паунда през зимата на 2018-та година. Обамеянг със сигурност не е доволен от това, което се случва в Северен Лондон в периода, в който той е в клуба.

След като загубиха от Брайтън в четвъртък, Арсенал се смъкнаха на 10-тата позиция във Висшата лига с актив от едва 19 точки след 15 изиграни срещи и отрицателна голова разлика. А ето какво каза временният наставник Фреди Люнгберг след поредното поражение на тима.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички