Жозе, измисли си нов прякор


Жозе, измисли си нов прякор
Снимка: Guliver/GettyImages

4942 0

Още по време на първия си престой на Острова, начело на Челси, Жозе Моуриньо си измисли прякор - Специалния. Той е неразделен с него вече повече от десетилетие, но може би е крайно време да помисли за ново прозвище, защото това избледнява от минута на минута.

Началото беше дадено в Реал Мадрид, където играчите не го понасяха. Ама изобщо. Перес го обожаваше и искаше да го задържи до деня, в който Зинедин Зидан трябваше да поеме клуба (2017 или 2018), но дори той не успя да се справи с бунта срещу него. Видя се и в Челси, където изпусна съблекалнята така, както никога никой не го беше виждал. И понеже медиите в Англия са далеч по-хапливи от тези в Испания, то цял свят научи, че Специалния не се е справил никак специално след шампионската титла.

Мина време и той пое Манчестър Юнайтед. Драмата беше голяма, но в крайна сметка всички бяха доволни. Но за кратко - защото "червените дяволи" не играят никак специален футбол. И този път вината е изцяло на Моуриньо.

НАЙ-КРЪГЛАТА НУЛА

Постоянното налагане на Рууни

Въпросът на всички е защо Уейн Рууни продължава да играе за Манчестър Юнайтд? Дейвид Мойс беше "мек", Ван Гаал "нямаше опции", но защо Моу го държи сред титулярите си? Той е Човекът, който провали Кака в Реал Мадрид, изхвърли от титулярите си Икер Касияс, подигра се с Франк Лампард и го принуди да отиде в Сити и куп други примери. Та този така специален треньор наистина ли няма куража да извади Рууни и да проведе наказателна акция на "Олд Трафорд", започваща от най-слабо представящия се играч през настоящия сезон. Не-толкова-Специалния показва нетипична слабохарактерност, а в същото време изглежда като човек, който не е много сигурен в това, което прави.

Рашфорд на крилото?

Най-логичното нещо, което Моу можеше да направи, е да изпробва схема 4-4-2 - подобна на използваната от Алегри нерядко в Ювентус. Мястото на Рашфорд е в наказателното поле като втори нападател, откриващ пространства за Златан Ибрахимович. Как така Моуриньо реши, че Рашфорд е крило? Да, той е бърз, но е с далеч по-неразвита техника от всички други крила на Манчестър Юнайтед. Как така 5 минути на фланга за Англия убедиха всички, че Рашфорд е за крилото? Никой не може да си го обясни, поне извън Англия, но пък Моуриньо е повярвал - още едно нетипично решение на Специалния.

ДОКАТО ЮНАЙТЕД СТРАДА, ЛИВЪРПУЛ СТАВА ВСЕ ПО-СТРАШЕН

Погба като дефанзивен халф

Двойката Погба - Фелайни не работи. Това е очевидно и си пролича във всички мачове досега. И ако победите над Саутхямптън и Хъл "замазаха положението" пред феновете, то на това това вече трябва да се обърне сериозно внимание. Погба е типичен "box-to-box" полузащитник, но с далеч повече умения в противниковата половина. Какво прави на 30 метра от наказателното поле е въпрос, на който Моуриньо ще отговори със заученото: "Той е голям футболист и може да играе на всяка позиция". Да, ама никой няма да види най-доброто от Погба, докато играе до Фелайни пред наказателното поле.

Сменяй прякора или...

Времето за "проверка" и "напипване на почвата" изтече и е крайно време Моуриньо да реши - иска да бъде Специалния и да защити това прозвище или мнозина ще се окажат прави, а именно - мястото му определено не е на "Олд Трафорд".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички