Задава се интересна размяна на нападатели в Европа


Задава се интересна размяна на нападатели в Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

11920 0

Интересна размяна на нападатели във футболна Европа може да се случи през януари месец. Реал Мадрид подготвя оферта за нападателя на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг, като планира да даде под наем на „топчиите“ закупения през лятото голаджия Лука Йович. „Артилеристите“ могат да са принудени да продадат голмайстора си през зимата, тъй като през лятото на габонеца ще остава едва една година от края на договора му.

Обамеянг е водещият реализатор на Арсенал през този сезон, като габонският национал е вкарал 12 гола във всички турнири. Нападателят обаче е твърде вероятно да напусне тима, след като той все повече започва да недоволства от случващото се в отбора след уволнението на Унай Емери. Що се отнася до Реал Мадрид, феновете на тима биха предпочели да видят в отбора далеч по-младия Килиан Мбапе и сънародника му Пол Погба. За да се случи това обаче, „Кралския клуб“ ще трябва да плати близо 500 милиона евро и затова Обамеянг се счита за приоритет в момента.

От Реал Мадрид вече са се свързали с представители на 30-годишния нападател, като в Мадрид го гласят за заместник на Карим Бензема, който обмисля завръщане в Олимпик Лион като играещ треньор. А ето кои други искат да напуснат Арсенал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички