Арсенал се насочи към ас на Наполи, но ще трябва да пребори Байерн Мюнхен


Арсенал се насочи към ас на Наполи, но ще трябва да пребори Байерн Мюнхен
Снимка: Getty Images/Guliver

1995 0

От Арсенал са се свързали с Наполи по повод евентуалния трансфер на нападателя на италианския клуб Дрис Мертенс през януари. Пиер-Емерик Обамеянг и Александър Лаказет в последните двубои не показват познатото ниво, а също така преговорите за нови контракти с тях бяха отложени, което принуждава "артилеристите" да търсят ново попълнение в атаката на тима.

През уикенда Sky Sports съобщи, че скаути на Арсенал наблюдават крилото на Байер Леверкузен Кевин Фоланд. Daily Express обаче твърди днес, че цел №1 за лондончани през януари е Мертенс. Белгиецът демонстрира отлична форма този сезон, реализирайки девет гола и четири асистенции в Серия А и Шампионска лига.

Контрактът на Мертенс изтича в края на сезона и двете страни не могат да се договорят за продължаването му. По този причина Наполи може да се опита да продаде Мертенс през януари за около 10 млн. паунда. Други кандидати за 32-годишния футболист са Манчестър Юнайтед, Байерн и Борусия Дортмунд. А каква цел поставиха на новия мениджър на Арсенал - Микел Артета, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички