Ето я голямата причина Реал Мадрид да изостава от Барселона в Испания


Ето я голямата причина Реал Мадрид да изостава от Барселона в Испания
Снимка: Guliver/GettyImages

7095 0

Реал Мадрид ще стартира 2020 година с две точки по-малко от големия си конкурент Барселона в надпреварата за титлата в Ла Лига. В неделя "белия балет" завърши 0:0 у дома с отбора на Атлетик Билбао, като това е трето поредно равенство за мадридчани и втори пореден двубой без да отбележат гол.

"Кралския клуб" е отбелязал 14 гола по-малко от Барселона в първите 18 срещи за сезона. Карим Бензема има 12 гола в 17 двубоя, като единствено Лионел Меси е с повече - 13. Проблемът е, че ако френският нападател не вкара, то няма кой да го замести. При каталунците ситуацията е различна, когато Меси не се разпише, то на ред е Луис Суарес, който има 10 гола. А другият играч от нападението - Антоан Гризман е със 7. Това означава, че тримата имат общо 30 гола, което е с три по-малко от целия отбор на Зинедин Зидан.

В Реал Серхио Рамос е вторият голмайстор с три попадения, докато Тони Кроос, Лука Модрич, Гарет Бейл, Родриго и Федер Валверде имат по две. Всичко това показва, че в атакуващ план мадридчани все още страдат от напускането на Кристиано Роналдо. "Кралете" са изпуснали цели 6 точки на "Бернабеу" - срещу Валядолид, Бетис и сега срещу Атлетик, в двубои, в които имаха прекалено много шансове, от които не успяха да се възползват.

В същото време Кристиано Роналдо загуби първия си финал от 2013 година насам, нещо, което никак не се понрави на португалеца и го показа веднага след поражението от Лацио за Суперкупата на Италия.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички