Вместо да се бори за титлата, Гуардиола започва да се готви за следващия сезон


Вместо да се бори за титлата, Гуардиола започва да се готви за следващия сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

2901 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че вече гледа към следващия сезон, след като „гражданите“ са на 14 точки зад лидерите в класирането във Висшата лига Ливърпул. Сити се върна на победния път снощи, след като спечели с 2:0 при домакинството си на Шефилд Юнайтед. Въпреки успеха обаче испанският наставник смята, че дистанцията до Ливърпул е прекалено голяма.

По-рано през сезона стана ясно, че Гуардиола има клауза в договора си, според която той може да напусне Манчестър Сити в края на сезона, но бившият мениджър на Барселона не смята да напуска Англия и вече се подготвя за сезон 2020/21. „Време е да се подготвим за догодина, да играем добре и да бъдем възможно най-близо до върха. Всеки мач ни помага да се подготвим по-добре за следващия сезон. Надявам се ще се справим по-добре. Мотивацията ми е да се подобрим, защото когато се подобрим, печелим мачовете си, а това е начинът да живееш по-добре. Това е най-добрата мотивация за нас. Дори в миналото“ каза Гуардиола.

Следващият мач на Манчестър Сити е домакинство на Евертън на „Етихад Стейдиъм“ в първия ден от новата година. А ето кой футболист на "гражданите" смята, че мястото на отбора в топ 4 все още не е сигурно.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички