Магията на Даниел Стъридж спаси Ливърпул от първа загуба за сезона (ВИДЕО)


Магията на Даниел Стъридж спаси Ливърпул от първа загуба за сезона (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4599 0

За първи път от началото на сезона тимът на Ливърпул не спечели в мач от Висшата лига. Това се случи на стадион "Стамфорд Бридж", като срещата с Челси завърши при резултат 1:1.

По този начин "червените" отстъпиха първото място на Манчестър Сити, като "гражданите" са лидери с по-добра голова разлика. Лондончани пък остават трети с две точки по-малко от лидерите в Премиършип.

След 25' игра на "Стамфорд Бридж" в западен Лондон, Еден Азар вдигна феновете на крака. Белгиецът получи добър пас по левия фланг, напредна и с удар в далечния ъгъл откри резултата. В заключителните минути обаче златната резерва на Юрген Клоп се оказа Даниел Стъридж. Нападателят се появи 5' преди края на срещата на мястото на Джеймс Милнър и с първото си докосване матира Кепа с прецизен удар от извън наказателното поле.

Първата добра възможност в мача бе за Ливърпул. Маркос Алонсо загуби топката и това се възползва Мохамед Салах. Египетският стрелец на мърсисайдци обаче отправи удар в средата на вратата и Кепа нямаше проблем да улови.

Домакините също показаха зъби и в 22' Вилиан бе изведен по великолепен начин срещу Алисон Бекер, но стражът на гостите, в комбинация с отбраната пред себе си, се справи с напрежението и не позволи резултатът да бъде открит.

Точно след 25' игра момчетата на Маурицио Сари поведоха. Еден Азар получи по левия фланг, набра скорост и с удар с левия крак в далечния ъгъл не остави никакъв шанс на Алисон - 1:0.

Като по чудо "червените" не изравниха в 33', когато Салах се освободи от Кепа и насочи топката към близката греда. Там обаче се притича Антонио Рюдигер и от гол линията изчисти кълбото, за да предотврати изравняването на резултата.

Втората част започна доста равностойно, като домакините разчитаха на контра атаки, каквато организираха в 64'. При бързо изпълнение на фаул отново Азар бе изведен по левия фланг и реши да стреля, но Алисон успя да изчисти в корнер.

3' след като се появи в игра на мястото на Салах, Джердан Шакири бе длъжен да изравни резултата. Андрю Робъртсън напредна по левия фланг и центрира по земя, като Шакири бе оставен сам, но ударът му не намери целта.

В заключителните минути на срещата Даниел Стъридж замени Джеймс Милнър и с едно от първите си докосвания се разписа. Нападателят на "червените" получи извън наказателното поле, видя, че Кепа е излязъл напред и с прецизен удар матира стража на домакините - 1:1.

 

Преди мача

Отборите на Челси и Ливърпул ще трябва да сътворят шоуто, което всички фенове очакват, предвид представянето си от началото на кампанията.

Двата тима ще премерят сили в дома на "сините" - "Стамфорд Бридж". От началото на сезона нито един от двата състава няма загуба, но момчетата на Юрген Клоп са с пълен актив от точки преди срещата - 18. Воденият от Маурицио Сари тим пък е с 16, след като направи равен с Уест Хям в миналия кръг.

Челси и Ливърпул се изправиха един срещу друг и през седмицата, когато играха за Купата на Лигата. Тогава брилянтен гол на Еден Азар донесе победата на лондончани и класирането им в следващата фаза.

СЪСТАВИ:

Челси: Кепа, Алонсо, Рюдигер, Луис, Аспиликуета, Жоржиньо, Канте, Ковачич, Азар, Жиру, Вилиан

Ливърпул: Алисон, Робертсън, Ван Дайк, Гомез, Александър-Арнолд, Хендерсън, Вайналдум, Милнър, Фирмино, Мане, Салах

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички