Сари: Ливърпул е готов да стане шампион


Сари: Ливърпул е готов да стане шампион
Снимка: Getty Images/Guliver

1898 0

Наставникът на Челси Маурцио Сари заяви преди дербито с Ливърпул на "Стамфорд Бридж", че мърсисайдци са готови да прекъснат 28-годишната суша без титла на Англия.

"Странно е, наистина, че те не са печелили толкова дълго време титлата, но важното е, че те са готови да сторят. Те са топ отбор, работят с един и същи треньор в последните четири сезона и са готови най-накрая да триумфират с трофея от Висшата лига. Утре предстои различен мач от този за купата, с различни титулярни единайсеторки, най-вероятно. Мисля, че Ливърпул ще излезе още по-мотивиран за успех – беше труден мач в сряда, очаква ни нова битка утре“, добави Сари.

Италианецът коментира и формата на голямата звезда на тима Еден Азар. ,,Той е един от най-добрите играчи в света, но съм сигурен, че може да се подобри още. Ако той отбележи прогрес в тренировките, може би ще покаже 100% от възможностите си в мач. Мисля, че той показва 70-80% от пълния си потенциал в момента и ако успее да покачи нивото си на игра, може да бъде най-добрият футболист в света. Трудно е да го сравнявам с други играчи, той е гений, уникален състезател“, завърши мениджърът.

МОУРИНЬО ШОКИРА ЧЕЛСИ, ВЗИМА ОЩЕ ЕДНА ОТ ЗВЕЗДИТЕ ИМ

"Сините" нанесоха първата загуба на тима на Юрген Клоп във всички турнири в Карабао Къп, осъществявайки късен обрат благодарение на влезлия като резерва Еден Азар. Лондончани ще търсят връщане към победната серия в шампионата, след като в миналия кръг завършиха наравно 0:0 при гостуването си на Уест Хем. Челси приема у дома Ливърпул в среща от седмия кръг на Висшата лига в събота вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички