Нищо ново: Трагична игра в защита закопа Арсенал срещу Манчестър Сити


Нищо ново: Трагична игра в защита закопа Арсенал срещу Манчестър Сити
Снимка: Gulliver/GettyImages

3295 0

Отборът на Манчестър Сити спечели дербито на кръга от 17-тия кръг на Висшата лига, надделявайки над Арсенал. Двубоят на „Емиратс Стейдиъм“ завърши при класическото 3:0 в полза на „гражданите“. Кевин Де Бройне откри резултата още в самото начало на първата част. Белгиецът получи добър пас от Габриел Жезус. В 15-тата минута Де Бройне бе в ролята на асистент, като намери Рахийм Стърлинг, който покачи на 0:2. В 40-тата минута всичко в мача бе решено, като отново Де Бройне бе голмайстор за Сити след пас от Фил Фодън. Белгиецът имаше шанс да оформи своя хеттрик в края на първата част, но удара му се отби в гредата. През втората част не паднаха повече попадения.

Така Манчестър Сити се върна на победния път, като събира актив от 35 точки и остава на 3-тата позиция. Арсенал остава на 9-тото място с 22 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Арсенал започва агресивно, като може да открие резултата още в 1-вата минута чрез Габриел Мартинели. Още в следващата атака обаче резултатът е открит от гостите от Манчестър. Габриел Жезус бе изведен в наказателното поле на "топчиите", след което върна топката назад и тя попадна в Кевин Де Бройне, който със страхотен шут я вкара в мрежата на Лено - 0:1!

Малко след това Арсенал опита да отвърне на удара, но без успех. В 15-тата минута Кевин Де Бройне бе изведен по чудесен начин, след което върна топката на Рахийм Стърлинг в наказателното поле и англичанинът не сбърка - 0:2! Голът бе почти като повторение на първото попадение в мача.

В 27-мата минута Арсенал организирах най-добрата си атака в срещата, като след разбъркване в наказателното поле на Сити, топката достига до Матео Гендузи, който стреля отдалеч, но ударът му е отбит от бранител на Сити. Малко след това френският халф пада в наказателното поле, но съдията Пол Тиърни дава сигнал играта да продължи. В 34-тата минута Родри влиза грубо в краката на Сеад Колашинац. Босненецът лежи на тревата, а испанският халф на Сити получава жълт картон.

В крайна сметка става ясно, че Колашинац не може да продължи срещата и на негово място се появява младият Букайо Сака. Още преди да е извършена смяната обаче Манчестър Сити правят резултата класически. Фил Фодън намира Кевин Де Бройне в центъра на терена, който преминава през няколко играчи и отбелязва втория си гол в срещата - 0:3!

Малко след това Кевин Де Бройне можеше да оформи и своя хеттрик. Белгиецът среля отдалече, но Бернд Лено успя да отклони топката с върха на пръстите си и по този начин тя рикошира в напречната греда. Така Манчестър Сити решава почти всичко още на почивката, след като тимът води с 0:3 след 45 минути игра.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Арсенал започва по-добре втората част и Айнсли Мейтланд-Найлс успява да намери в наказателното поле Пиер-Емерик Обамеянг, който стреля с глава, но ударът му минава встрани от вратата. В 60-тата минута Габриел Жезус се озовава сам срещу Лено, но не успява да отправи удар.

В 71-вата минута вратарят на гостите Едерсон сбърка при едно излизане извън наказателното си поле, но Арсенал не успя да се възползва от създалата се ситуация. Малко след това Обамеянг успя да изпревари Отаменди, но изстрелът му към вратата на Манчестър Сити беше отражение на цялостното представяне на "артилеристите" днес.

В последните минути от двубоя темпото доста спадна. Интересното е, че Фреди Люнгберг извършва и трите си промени и въпреки това Александър Лаказет остава на пейката.

Стартови състави:

АРСЕНАЛ: Б. Лено, Е. Мейтлънд-Найлс, К. Чеймбърс, С. Папастатопулос, С. Колашинац, М. Гендузи, Л. Торейра, Н. Пепе, М. Йозил, Г. Мартинели, П-Е Обамеянг

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, К. Уокър, Н. Отаменди, Фернандиньо, Б. Менди, И. Гюндоган, Родри, Ф. Фодън, К. Де Бройне, Р. Стърлинг, Г. Жезус

ПРЕДИ МАЧА:

В последните години „гражданите“ тотално доминират в това съперничество, като са в серия от 5 последователни успеха срещу тима на Арсенал. Последната победа на „артилеристите“ срещу Сити за първенство е от преди близо 4 години, като на 21-ви декември 2015г. Арсенал печели с 2:1 срещу Манчестър Сити.

За треньора на „топчиите“ Фреди Люнгберг отсъстват Тиърни и Холдинг, а Себайос, Джака и Бейерин са под въпрос. В състава на Пеп Гуардиола Лапорт, Стоунс и Сане са дългосрочно контузени, като Серхио Агуеро също е с травма, но е близо до завръщане на терена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички