Китай няма да излъчва Арсенал - Сити заради пост на Йозил в Туитър


Китай няма да излъчва Арсенал - Сити заради пост на Йозил в Туитър
Снимка: Getty Images/Guliver

2326 0

Китайският телевизионен канал CCTV отмени излъчването на дербито на 17-ия кръг във Висшата лига между Арсенал и Манчестър Сити, съобщи "The Sun". Причината за това е халфът на "топчиите" Месут Йозил и по-специално неговия пост в Туитър от тези дни.

Вместо този двубой, китайската телевизия ще покаже мача между Тотнъм и Уулвърхемптън. Решението е било взето след поста на Йозил, който обвини китайците в гонения срещу уйгурите - народ, живеещ в страната и изповядващ исляма. Бившият германски национал написа, че Китай гори Корана, затваря джамии и училища на уйгурите и убива религиозни личности. Според него, мъжете биват изпращани в лагери, а семействата им са принуждавани да живеят с китайски мъже.

Предусещайки възможната буря, вчера Арсенал се разграничиха от позицията на своя футболист. От клуба обявиха, че думите на Йозил са негово лично мнение и то не съвпада с това на Арсенал. Халфът често показва ангажираност към политиката на страната, от която произхожда - Турция. Вижте пример за това в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички