Статистиката говори: Пол Погба има място в Идеалния отбор за сезона


Статистиката говори: Пол Погба има място в Идеалния отбор за сезона
Снимка: Guliver/GettyImages

2124 0

Днес бе обявен отборът на сезона в английската Висша лига. Очаквано в него попаднаха предмино играчи на борещитесе за титлата Манчестър Сити и Ливърпул. "Гражданите" са представени от шестима свои футболисти, а четирима бяха избраните от селекцията на Юрген Клоп.

Едно име обаче породи доста спорове и то бе на Пол Погба. Най-скъпият играч в историята на Манчестър Юнайтед показа както силната си страна, така и слабата през сезона. Според мнозина обаче слабите изяви на френския национал са далеч повече от тези, с които той ще бъде запомнен.

След като стана световен шампион през лятото, той бе смъмрен от Жозе Моуриньо. Последва отнемането на капитанската лента, новата порция спорове и забиването на пейката. След това се появи на хоризонта Оле Гунар Солскяер и Погба отново започна да блести. От март месец обаче полузащитникът по никакъв начин не показва играта си и на моменти дори повече пречи на "червените дяволи".

ПОГБА ВЕЧЕ Е ИНФОРМИРАЛ СЪОТБОРНИЦИТЕ СИ, ЧЕ ИСКА ДА СИ ТРЪГНЕ ПРЕЗ ЛЯТОТО

През този сезон обаче Погба има на сметката си 9 гола и 13 асистенции. Това значи, че той е бил директно замесен в 22 попадения за тима си, като нито един друг халф в Англия не може да се похвали с това постижение. Освен това головете и асистенциите на Погба са спечелили на тима 22 точки, които ако не бяха спечелени, сега Манчестър Юнайтед щеше да има равен брой точки с Кристъл Палас и щеше да се намира в средата на таблицата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички