Солскяер: Искаме да сме като Ливърпул


Солскяер: Искаме да сме като Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

5887 0

 

Юнайтед са осми в таблицата, с най-малкия си актив от точки на Коледа в историята на клуба във Висшата лига – 25, като надеждите за топ 4 остават под голяма въпросителна предвид непостоянството в играта. Солскяр призна, че тимът му не се намира на желаната позиция в таблицата, но е уверен, че клубът ще прогресира подобно на вечния съперник Ливърпул през последните няколко години.
„Искаме да сме отбор, който да доминира съперниците и да ги пречупва. На Ливърпул им отне няколко години да стигне до този етап и ние просто трябва да продължим да изграждаме, защото също искаме да стигнем до това високо ниво. Да, добри сме в контраатаките. Да, разполагаме със скорост и бързи играчи. Трябва винаги да пазим тези си качества, защото те са част от нашите традиции като клуб. Създаваме много шансове за гол, но всеки път, когато загубим топката, следва контраатака. Трябва да сме по-внимателни и добри в спирането на тези контраатаки. Точно в този аспект този отбор ще се поучи от грешките си и съм сигурен, че ще видим подобрение през този и следващия сезон“, завърши Солскяр.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер призна, че неговият отбор трябва да се стреми към постиженията на Ливърпул. Норвежкият специалист смята, че мърсисайдци са били в подобна позиция като тази на "дяволите", но за няколко години са успели да се изкачат до върха.

„Искаме да сме отбор, който да доминира съперниците и да ги пречупва. На Ливърпул им отне няколко години да стигне до този етап и ние просто трябва да продължим да изграждаме, защото също искаме да стигнем до това високо ниво", започна норвежецът.

"Да, добри сме в контраатаките. Да, разполагаме със скорост и бързи играчи. Трябва винаги да пазим тези си качества, защото те са част от нашите традиции като клуб. Създаваме много шансове за гол, но всеки път, когато загубим топката, следва контраатака. Трябва да сме по-внимателни и добри в спирането на тези контраатаки. Точно в този аспект този отбор ще се поучи от грешките си и съм сигурен, че ще видим подобрение през този и следващия сезон", добави още Солскяер.

Юнайтед са осми в таблицата, с най-малкия си актив от точки на Коледа в историята на клуба във Висшата лига – 25, като надеждите за топ 4 остават под голяма въпросителна предвид непостоянството в играта. 

А кой е най-добрият халф в света според Солскяер - вижте в този материал на SportLive.bg

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички