Sky Sports: Челси оставя Маурицио Сари да напусне, за да поеме Ювентус


Sky Sports: Челси оставя Маурицио Сари да напусне, за да поеме Ювентус
Снимка: Getty Images/Guliver

4409 0

Ръководството на Челси ще позволи на своя мениджър Маурицио Сари да напусне отбора, за да може да се присъедини към тима на Ювентус, твърди "Sky Sports". Новината идва само часове, след като бе официално потвърдено, че голямата звезда на "сините" Еден Азар преминава в Реал Мадрид.

Според английската медия Сари ще се раздели със "Стамфорд Бридж" през следващата седмица, като е признал пред ръководството, че желае да се завърне в своята родина Италия. Специалистът прекара едва един сезон на Острова, в който обаче успя да донесе трофей за Челси, спечелвайки Лига Европа, а освен това да класира отбора за Шампионска лига идния сезон.

60-годишният наставник има договор с Челси за още една година, но въпреки това ще напусне тима предсрочно. Сари така и не се е почувствал комфортно в столицата на Англия както за живеене, така и за работа, а освен това не е бил в пълно разбирателство с ръководните фактори на "Стамфорд Бридж".

Челси нямаше планове да се разделя със своя мениджър, но не смята да го задържа повече при положение, че Сари не се чувства щастлив в тима на "сините". Така столичани ще му позволят да напусне свободно тима, за да преследва своя път в Торино, където е желан от тима на Ювентус. Очаква се италианецът да бъде обявен за мениджър на "бианконерите" през идната седмица.

Междувременно стана ясно, че Еден Азар ще се превърне в най-скъпоплатения футболист на Реал Мадрид, а сумата, която ще прибира, е умопомрачителна (вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички