Вече и официално: Еден Азар е играч на Реал Мадрид


Вече и официално: Еден Азар е играч на Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

3727 0

Най-сетне има и официално потвърждение на един от най-дългоочакваните трансфери. Еден Азар вече е играч на Реал Мадрид, след като сделката бе обявена и от двете страни. Договорът на играча ще бъде за 5 години - до 2024 година, като белгиецът ще бъде представен официално на "Сантиаго Бернабеу" на 13 юни.

По-рано тази седмица Sky Sports информира, че се е постигнало споразумение за сумата от 100 млн. евро. При изпълняването на определени клаузи сумата може да се увеличи с още 30 млн. евро. Преговорите от страна на Челси са водени от директора в клуба Мария Грановская.

През миналия сезон белгийската звезда изигра 52 мача за Челси, отбеляза 21 гола и помогна със 17 асистенции.  Белгийският национал имаше договор само за още една година със "сините" и поради това от "Кралския клуб" не искаха да платят повече от 100 млн. евро. Самият Азар призна, че ще напусне Челси след спечеления трофей в Лига Европа.

"Направил съм вече своето решение и чакам разбирателство между клубовете. Мисля, че това е моето „чао” с Челси", сподели тогава Азар. Белгиецът ще е третото ново попълнение на Реал след защитника Едер Милитао и привлечения преди два дни нападател Лука Йович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички