11 мм решиха титлата в Англия миналия сезон, 21 секунди ли ще я решат сега?


11 мм решиха титлата в Англия миналия сезон, 21 секунди ли ще я решат сега?
Снимка: Getty Images/Gulliver

15284 0

Този уикенд футболният свят затаи дъх, за да стане свидетел на сблъсъка между два от най-добрите (а според някои и най-добрите) отбора в света за този момент - Ливърпул и Манчестър Сити. Мърсисайдци надделяха с 3:1 и поведоха с 9 точки на "гражданите" , но развитието можеше да бъде съвсем различно.

Само 21 секунди преди откриващия гол на Фабиньо, гостите имаха претенции за дузпа след игра с ръка на Трент Александър-Арнолд. Ситуацията бе много спорна, като има аргументи както да бъде подмината ситуацията, така и да бъде отсъден наказателен удар. Това решение може да се окаже решаващо за целия сезон.

Веднага бе направена препратката към онези прословути 11 мм. 3-ти януари тази година двата тима отново се изправяха един срещу друг. Тогава при победа "червените" щяха да се откъснат на 10 точки от бъдещите шампиони. При резултат 0:0 Садио Мане удря гредата, а топката почти влиза, преди Джон Стоунс да я изчисти от голлинията. Мачът завършва с победа 2:1 за отбора на Пеп Гуардиола (Ливърпул няма друга загуба във Висшата лига както за миналия, така и до този момент за настоящия сезон).

По-късно технологията показва, че момчетата на Юрген Клоп са били на нищожните 11 мм от това да открият резултата. В крайна сметка разликата е стопена до 4 пункта, а накрая на сезона Сити стават шампиони с точка преднина пред Ливърпул.

Тук възниква въпросът, чийто отговор ще стане ясен след още 26 кръга - ще се превърнат ли тези 21 секунди в миналогодишният решаващ фактор - 11 мм, като се явят решаващи в борбата за титлата в Англия. 

А какво заявиха двамата треньори след мача? Вижте какво каза Клоп - в този материал, а Гуардиола - тук.


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички